Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

Категории
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

bvlktyz

Известният американски, отдавна възрастен негър-актьор Морган Фриман, също както и много други известни личности отишъл в Азия при будистките монаси. И в един разговор попитал също възрастен будистки монах дали може той, монахът да прави чудеса. Отговорът бил страшно интересен, затова започвам този си проект с превод на този им разговор.

Но първо, както правят математиците, за да са сигурни за какво иде реч, да дадем дефиниция за това какво се разбира под чудо. Това е внезапно и практически невероятно положително събитие, вероятността за което да се случи е твърде ниска, но когато такова събитие се случи не може да се обясни с никаква официална наука.
Става ясно, че при такава дефиниция, чудесата остава да са дело на висши сили (според това в какво вярваме).
Сега да се върнем на отговора на будисткия монах на въпроса на Фрийман:
Монахът казал, че истинските чудеса в нашия свят са уменията да обичаш, способността да излекуваш и възможността да се примириш.
Това е! Способността да излекуваш себе си и други, умението да обичаш и да намираш общ език с другите - това е истинско чудо.

И вместо да се надяваме, че в нашият живот ще се случи чудо, ние трябва да запретнем ръкави и да започнем да творим тези чудеса сами.
Всеки от нас може в живота си да твори чудеса, ако сме живи и здрави и твърдо решим какво искаме и започнем да работим за това си искане.
А Фриймън е повярвал, че даже можем да постигнем и повече от това на което сме способни дори.
Вярата в чудесата означава и вяра в това, че в нашия живот е скрито нещо къде по-дълбоко, от това, което се вижда от пръв поглед. Това изисква от нас да приемем простия факт, че, всички ние заедно сме къде по-силни от всеки от нас по отделно, както сме учили за хан Кубрат още като ученици.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни. За Човечността, морала и усещането за общество..


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 36  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.