По времето на т.нар. тоталитаризъм единственият коректив на властта беше в-к 'Стършел'. По времето на монарсите пък такъв коректив е бил кралският шут. А девизът на 'Стършел' беше 'светът е оцелял защото се е смял'.

Днес нещата вървят към много по-лошо и от т.нар. тоталитаризъм и от времето на монарсите. 

Очертава се ясен фашизъм. Поне според дефинициите за фашизъм и според Гьобелс, който е твърдял, че една лъжа повторена както по битивитата и новите хиляда пъти става истина. 

Като контра на фашизма, вече има и не една сериозни разработки как ще изглежда и новият бъдещ нюрнбергски съд над виновниците и препоръки как да се проведе и бъдещата денацификация (заличване на следите от ултралиберастийството на апологети като да речем каролев).

Но мисля, че още е малко рано за да превеждам текстове от бъдещия закон за денацификация. Защото като гледам горановчетата още не са съвсем се развихрили над маргиналите. 

Хубавото е, че да речем има и Човеци като да речем д-р Рошал, който ясно каза, че се води биологическа война против човечеството. Всъщност войната не е точно биологическа. Да, Пентагонът чрез форт Детрик пусна биооръжието. Но то все още не е напрограмирано да убива. То беше пуснато просто за да послучи за фон на другата война - информационната. Това каза и проф. акад. Игор Гундаров: "«Коронавирус — это, скорее, психотерроризм…».

Още по-ясен беше тези дни бразилският президент Жаир Болсонару, който след като беше обявен за болен от короната (даде положителен тест) се оказа набързо здрав и в обръщение към бразилците каза, че е време местните власти да спрат с политиката на изгорената земя (каквато политика провеждат и горановчетата у нас).

Та, заради тактиката на изгорената земя вероятно няма да се мине и без Народен съд. Но до тогава пак да напомня, че светът е оцелял, защото се е смял.

Ето как преводачката за глухонемите преведе репликата от речта на холандския премиер, че всичко било под контрол:

90913646 2564798450427241 7644219339297521664 n

 

Вероятно точно така си представят и от нашето правителство дефиницията на 'всичко е под контрол'?

За малко да забравя смешното.

Две лелки си говорят по телефона: ааа мааа.... след две седмици извънредно положение и вече не мога да се навра в маската си маа.