Категории
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Светът, а и ние, благодарение на нашите мръсници, вече влязохме в епоха, в която няма реална система на здравеопазване. Погледнете сами: нито съставките на лекарствата (ако изобщо са лекарства а не просто поредни маркетингови трикове) са в концентрации, че да лекуват, нито едноличните търговци или там служителите в разните дружества с безкрайна безотговорност (ембал-оод-ета) са лекари, помнещи и спазващи хипократовата клетва. Обединените в мафиотсли т.нар. лекарски съюз днес спазват не хипократовата клетва, а само и единствено служат на златния телец.
Аз вече цитирах виден немски (е, индиец е по произход) специалист защо фармамафията се нареди до банкстерите във войната срещу Човечеството. Става дума вече не само за пари. Става дума и за тотален контрол над всеки човек. Но, според немеца Интернет учи хората как да се справят сами (вкл. и да се самолекуват), а това води до спад на доходите на фарма бандитите.
Целевата им аудитория (възрастните) вече съвсем не им вярва и затова те - фармабандитите тръгнаха на открита война срещу възрастните. Те вече наистина се чудят как да ни изтребят.
Затова, акакто казват французите - а ла гер ком а ла гер. Т.е. на война като на война. Не ние обявихнме тази война а те: фининтерна (така на Запад наричат банкстерите), заедно с GAFAM (Гугъл, Амазон, Фейсбук, Епъл и Майкродофт) и Биг-фарама. Нека ясно да се знае кои днес са против Човечеството. Кои натрисат коронабесие и всякакви вируси.
А ние сме длъжни поне да се пазим, щом ни е страх да воюваме против враговете на Човечеството, както например правят Лукашенко, Тръмп и още 5-6 ЧОВЕЦИ.
Но как да се пазим?
Явно е, че навлязохме в епоха, в която пенсии скоро съвсем няма да има.
И за да се живее, първо трябва да се укрепва Духът!
Трябва да си пазим ясни умът и работоспособността до последния си ден.
Затова започвам серия от статии относно БИОЕНЕРГЕТИКАТА.
Какво е биоенергетика?
За пръв път за биоенергетика говори лауреатът на нобелова награда А. Сент-Дьорди през 1956г. Той въвежда термина от гръцките биос (живот) и energetic (способността ни за действия).
Какво е днес разбирането за биоенергетика? Това е наука, междинна между биохимията и биологията, но някои считат, че биоенергетика е и съвкупността от теории и практики на алтернативната медицина, психотерапията и екстрасензориката.
За източните народи биоенергетика отдавна е и нирвана, асани, тантра, езотерика, т.е. това е нещо, което те не отричат и ползват.
Сега нека аз да кажа с какво смятам да ви занимавам тук. За мен биоенергетиката най-просто се дефинира с наличието у човека на някакво количество жизнена енергия. Не, няма да ви занимавам с Шрьодингер и квантовата механика. Помните ли руския еврей Марк Беарнес с неговата велика песен 'Я люблю тебя жизнь и надеюс что ето взаимно'? Ето това е биоенергетиката - да обичаш живота и да му се радваш. Винаги количеството биоенергея прераства в качество на живот. Винаги!
Слаб ви бил имунитетът? Нее, слаба биоенергетика.
Как да трупаме имунитет?
Ами ето и затова смятам да пиша тук.
Не, не че няма енергийни вампири и няма аура, но тук мисля да пиша за по реални и физически обосновани неща.
В крайна сметка целта е да не опираме до BIG-FARMA мафията и до т.нар. ни 'лекарски' съюз на лакомите, алчни еднолични търговци и служители на престъпни вече ембали.
Не смятам че съм крайна инстанция. Винаги каквото съм написал си го сверявайте с ваши източници. Ако ви се стори истинско - само тогава го прилагайте. Да посочиш на някого вратата все още не означава, че си вкарал в кошарата.
Но при днешната ситуация, когато не ни дават реална статистическа информация, а ни дрънкат, че щяло да има много трупове в чували, наистина трябва да се дистанцираме от тия с чувалите с трупове и да се погрижим да оцелеем въпреки тях. Това е първото - по-далеч от вещици, които вещаят трупове, без грам реална информация за база. Бягайте от негативизма.
Подробности за биоенергетиката и техники и прийоми очаквайте в следващите ми публикации в тази нова ми рубрика.

Има един руски известен лекар в Мрежата. Името му е д-р Шошонин. Има много негови препоръки и рецепти. Аз например Ви препоръчвам да си обтягате шията в стил гъсок и после да я движите вече разтегната. Пробвал съм му я рецептата - ДЕЙСТВА!!!. 

Сега как аз (скромно) подобрих д-р Шошонин:

Негова рецепта за тонизиране на организма включва пчелен прашец, краве масло и кедрови ядки.

А аз имам съченик, който отдавна лети за Саудитска Арабия и живее там. И той ми е дал рецепта за добив на алкохол от фурми. Мъчих един араб да започнем да правим 'арабска водка' ама оня ми каза че моллите ще ни убият. Пътьом, от араба разбрах, че наистина фурмата им е национален висш продукт, от който още не са се усетили да се възползват (все пак араби са). Не ме разбраха и мен. Майната им!!!

Но от араба разбрах, че пророкът Мохамед (слава там на Аллаха както те добавят) бил казал, че три само фурми били достатъчни на войните на Аллаха да се бият цял ден!!!

Т.е. което ми каза моят съученик се потвърди и от пророка.

Така аз подобрих рецептата на д-р Шошонин.

prashec kedar1Т.е. моята вече рецепта (копирайт!): Сцепвате една фурма. Намазвате я с краве масло. Слагате отгоре и цветен прашец (пчелен прашец) и отгоре посипвате кедровите ядки на Шошонин.

ВЪРХЪТ Е!!!

На вкус!

Значи Организмътни го иска. (Щом нещо ти е мноооогооо вкусно значи ти е мнооогооо нужно).

И така да обобщя: Към рецептата на Шошонин за пчелен прашец и кедрови ядки с краве масло аз добавих фурмата.

prashec kedar2Гарантирам КАЧЕСТВО!!!

Как изглежда всичко като хапка се вижда на втората снимка. Яде се една хапка на гладно сутрин.

Това е такаааваа стимулираща организма БОМБА!!! Първо енергия дава. Второ Антиоксидантии!. Трето - ценни минерали. Четвърто и най-важното: трепе всички вредни гадости в организма просто защото е СИЛА!

 

 

Над 60 сме вече. Спокойно. Kъм всички, даже и към себе си.
Нека спокойно да подишаме.
Нека да си огледаме спокойно живота.
И да... Живееем!
Ние нищо не успяваме, когато се опитваме да играем по днешните правила и очаквания.
Защото, според рекламите, все нещо трябвало да купим.
Все трябвало като еди кои и си и еди как си.
Ние се суетим, сравняваме се, преживяваме чуждите достижения (наскоро Оскар-ите да речем), страхуваме се да не изостанем, съревноваваме се в простотиите им...
И се юркаме в живота си като подгонени хлебарки от суета и не можем да си намерим място.
Нека сега, на 60 простичко и честно да си поговорим за истинския Живот!
На нас ни дават толкова, колкото искат и не ни дават възможност да оспорваме, защото знаят, че сме вече стари за състезания. Но ние пък хитруваме.
И е глупаво да си мислим, че и да може някой да даде повече, то обезателно него ще оставят на върха. Изторията сочи, че все ще ни натресат я някакъв нов фашизъм, я някаква тиква с бандитстващи цвъкита, само и само да изцедят всички ни до дупка.
Изцеждат ни до дупка, но внимателно. Както в притчата за жабата в тенджерата. Защото и тиквата знае: Изправеният до стената няма друг полезен ход освен да се спасява с всякакви сили и средства.
Затова по американски: планирано, бавно и научно.
Научно се убедихме и за друго. Кредитните ни милионери вече доказаха, че полученото без цена ще си и остане без цена. В смисъл профукаха всичко и пак искат от нас.
Надявам се да ме разбрахте защо имаме един избор - да се съгласяваме или да не се съгласяваме.
Ама ако искате вярвайте и при доносниците на ДС, назначени за кредитни богаташи изборът е същият - да се съгласяват или да не се съгласяват. Ако вземат и си повярват много им се случват разни случки от типа я на Мишо Бирата, я на Бони Месаря, Цоцорков в Панагюрище и мнооогоо други.
И техния кратък живот доказва също, че умеем да искаме от живота, но не умеем да се наслаждаваме практически на нищо от това, с което разполагаме.
Ние никого не оставяме на мира и даже и любовта си отива, уморена от изяснявания и обиди.
Децата ни се отчуждават, защото ние назидателно им пилим за неща, които и ние самите не сме постигнали.
Любимите ни ни се затварят, защото ние очакваме от тях чудеса, на които ние самите сме стиснати.
В резултат, ние сами се затискаме в менгеме, отрицавайки своя потенциал и още повече угнетявайки се, че не сме достигнали идеала, на рекламно създадения 'успешен' 'човек'.
А трябва:
Да се оставим вече малко на спокойствие!
Да оставим и околните на спокойствие!
Да се стремим към хармония със себе си, а не към всевластие над хората!
Ако прочетете един древен египетски папирус, ще видите че и тогава е било същото в отношението млади-възрастни.
Затова като в оня стар виц, където двама вече дърти бивши истински партизани си говорят на пейката: Абе в София имало земетресение. Бе оставяй ги да си правят каквото си искат бе - му отговорил другият.
Това е.
Научете се да се събуждате с радост!
Научете се да виждате доброто в хората и обязателно им го кажете и покажете. Недостатъците си те самите вероятно си знаят и без вас.
Научете се да обичате без ревност.
Научете се да живеете в чистота. Не само на дрехите, но и на мислите.
Научете се да мислите, а не да ползвате шаблони.
Вярвайте в Природата! Тя е единствената висша сила на нашата Планета.
Искате вълшебство? Пуснете зърно в Земята.
Искате истинска красота? Погледнете как Природата си сменя 'одеждите'.
Искате сили? Получете ги от Природата като и се отдадете чрез тялото, което Тя ви е дала.
Природата има прости закони.
И нещастни ставаме ние, ако се опитваме да усложняваме природните закони.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни. За Човечността, морала и усещането за общество..


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 82  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.