Категории
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Президентът на Беларус в последното си интервю заяви: 'Коронавирусната психоза е инфодемия, която се използва за пренареждане на света'.
Първо да кажа че Беларус е страна с два пъти по-голяма от България територия, но 40% от земята и е просто гори и блата. Населението и е 9 и половина милиона, но по БВП на глава от населението въпреки блатата и уж съветското наследство Беларус е преди България. Съответно и обикновените хора там живеят доста по-добре от обикновените (не членове на обръчи и герберастки крадци) българи.
Сега, след краткото сравнение, да продължа с интервюто на един истински мислещ за народа си, а не подлога на янките лидер.
'Всеки политик, а най-вече ако е и на моята длъжност, трябва да си сверява тактическите стъпки с тази стратегия, която е възможна' е казал Лукашенко и се е изяснил, че днес много вече се замислят над главния въпрос какво ще стане след обявената пандемия. 'А не ви ли се струва, че силните в света днес без война (а Макрон даже и война го нарече), чрез този така наречен коронавирусен психоз , инфодемия в това число се мъчат да си преподелят света?'
После Лукашенко е напомнил за предложението на ООН да се напечатат просто пари в размер на 10% от световния БВП за борба с коронавируса. И е обяснил: 'Това са празни пари. Долара и така се обезценява, а тука просто вълна от инфлация. Къде ще се окажем ние със своите рубли е ясно. Освен това кой ще получи тези трилиони и при кого те ще останат? Няма ли да се получи така, че богатите да станат още по-богати а бедните още по-бедни? Ще се получи, разбира се. Нас ни тикат да спрем да работим, да седим и да изядем и тези оскъдни запаси с които разполагаме. Недейте да смятате, че даже у Русия има огромни такива запаси. И какво? Тогава, напечатвайки 10% БВП те ще дойдат при нас които все още нещо струваме и ще кажат" ето ви малко парички, но ще правите каквото ви кажем. Ето така всъщност може да бъде преподелен света' е предположил Лукашенко.
После той е казал, че него го безпокои и бъдещето на страната му и затова се опитва да вижда и по-надалеч. 'Днес всички казват, че след пандемията светът ще бъде друг. И аз с това съм съгласен. Но къде ще е нашето място в този друг свят? Ето това за мен е главния въпрос. Не коронапсихозата и не инфопандемията. Защото след месец най-много два и това ще спре. Но ще остане въпросът а ние накъде? И този въпрос ще възникне пред всички по-малки. И пред богатия на ресурси Казахстан и пред Туркменистан, Армения (естествено и пред България с тиквата или без - бел. ЙЙ). Страхувам се да не ни преразпределят без война' е казал Лукашенко.
'Затова аз настоявам да работи производството. Защото аз си представям какво ще стане с нас както днес правят Литва, Латвия и много други. Китай има огромни икономически мощности. Русия има нефт и газ а САЩ държат печатницата за непокрити с нищо долари. Ето два трилиона отпечатаха още в началото на тая кампания'.
После Лукашенко е отбелязал, че и на него лично и на Беларус като държава и сега оказват огромен натиск по темата коронавирус.
"Започват да ни мрънкат, че ние не сме както всички. Вижте, ако беше и у тях както в Беларус борбата с вирусните заболявания, ако и там не забравяха както у нас, че има и сърдечно болни и онкоболни и травми и има и просто пневмония, която също е сезонна болест, навярно нямаше да има такива проблеми. Аз не се хваля. Даже може в някаква степен и да се оправдавам, че ние не само с коронавирусите продължаваме да се борим както ежедневно и до сега. Ние просто не забравяме, че вируси по това време у нас винаги е имало". Лукашенко също е добавил, че нищо не крият. Защото умрелият си е умрял и това не може да се скрие. Също за пореден път Лукашенко е потвърдил тезата си, че масовата изолация в стаите обратно може да способства за влошаване на състоянието на вече заразилите с такъв или онакъв вирус. 'Ние нямаме проблем и ние за няколко часа да обградим който и да е град ако се налага. Но колко ще струва това и колко ще бъдат тогава смъртните случаи? Какво тогава ще правим? Ще вадим от стаите болните и насила ще ги вентилираме? И мислите, че ще ги спасим с полицията? Ето затова не искаме с такива простотии да се занимаваме. Нас винаги са ни учили трябва да проветряваме, трябва разходки на чист въздух и т.н.". ..."Ако ни се наложи да гасим някъде пожар, бъдете спокойни че ще го гасим. И при това твърде по-ефективно от европейските ни комшии. ... Имаме над 3000 апарата за белодробна вентилация. Плюс наркозните можем да ползваме в краен случай (дали ще ме прочетат генралгоджитата у нас - бел. ЙЙ)...И за какво да изолираме хората? Тях трябва да ги обезопасим чрез действаща и ефективна здравна система. Лекарите са длъжни да лекуват хората а не да ходят да затварят фирми или нещо си да отменят или нареждат. Това е работа на властта! Ти ела и ми докажи че това трябва а властта ще вземе решение" е подчертал белоруският лидер.
"Да се каже, че в Беларус всичко е спокойно е пълна глупост. Но ние просто не паникьосваме хората. Всеки си се занимава със задълженията си. Не си решаваме чрез коронавируса никакви финансови и/или политически проблеми. Ако трябва да съм откровен, аз и днес мога да обявя извънредно положение. Патрули по улиците, всички по домовете. И да се покажа преди президентските избори какъв силен пич съм и че мога да взема всичко под свой контрол. Но да не дава Господ да живеем в такава ситуация, когато властта ще ограничава човека да ходи по улицата, да си изведе детето в градинката. Аз в такива игри не играя! Ние ще се борим с всяка болест! Без да отделяме тази или онази или коронавируса".
Край на интервюто.
То е било за телеканала 'Мир'.
За сведение на явор колефф http://president.gov.by/ru/news_ru/view/intervjju-teleradiokompanii-mir-23326/
просто в интервюто има и въпроси за съюза Русия-Беларус и затова тях не съм превеждал.
Превел съм иначе достатъчно за да си сравните какво е национално отговорен лидер и какво подлога и колониална администрация.

Преди да започна с превода на текста на автора, с две думи да обясня защо му вярвам повече отколкото на т.нар. генерал годжи.
Първо, защото като завършил преди почти 40 години тогавашния факултет по автоматика, спец. 'Ел. измервателна техника' на софийския технически университет, аз съм изучавал какво е грешка и точност на едно измерване. Знам и какво е вероятностно отклонение, корелация и т.н. важни за всеки научен тест неща.
Второ, като завършил с отличен тази специалност аз бях приет с конкурс по бал за придобиване на втора специалност 'Приложна математика' в тогавашния ЦПМ на ВМЕИ и имам и втора диплома за второ висше, спец. 'Приложна математика'. За година и половина още съм изучавал и размити множества, теория на полето, енмерни пространства и т.н. После имам и завършена аспирантура на тема измерване и анализ на вредни емисии и имисии и съм отчислен с право на защита. И поради това (питайте соломонча паси - той иначе наистина е математик, макар и гадина като човек), смятам, че мога да анализирам по-отвисоко.
И трето, и аз както и автора съм бивал и програмист в Генералния ни щаб, но най-важното е, че тогава имаше един строго секретен проект с име грамада. По този проект трябваше да разработим система за преход от нормално на военно време на администрацията на София (мегаполис с различни райони). За да направим качествена разработка ние (малък екип) първо проучихме всички тогавашни компютъризирани и не системи за градско управление (не само ЕСГРАОНА, а и САТО и др.). После проучихме всички функционални характеристики на всички висши градски чиновници или служби. После систематизирахме и анализирахме всички документопотоци на София (за да получиш един документ, често трябват резолюции на няколко чиновника и/или взаимодействия между няколко района или служби). И чак накрая разработихме документ както е при военните т.е. какво да се прави в ч+1, ч+2 и т.н. Т.е. кои длъжности могат да се закрият при криза (а не както сега всичките безбройни чиновници нищо да не вършат и да получават заплата), какви нови длъжности и към кои райони и отдели следва да се разкрият и т.н. важни за ефективното управление неща.
Т.е. така аз смея да твърдя, че съм и един от малкото в България специалисти по т.нар. бюротика (наука за ефективно административно управление. Сега естествено за усвоителите на евросредства и просто колониална администрация такива специалисти са ненужни.
Но ето затова съм оценил автора и смея да твърдя, че може да му се вярва.
След тези ми не хвалби а аргументи, преминавам към превода на текста:
'Александр Евсин е началник на ситуационния център и зам-ръководител на ЦОДД (центъра за организация на движението на Москава). ... вас ви критикуват че пишете за епидемия без паника и с познаване на проблема без да сте медик?
- Аз 17 години съм работил във военното ни разузнаване, където винаги сериозно са се отнасяли към заплахи от глобален мащаб. По образование съм инженер-математик (както и аз - бел. ЙЙ). Професионално в продължение на 25г. работя в сферата на обработка на информация и нейната оценка. ...Безусловно съм изучил проблема в степен, достатъчна за оценка на риска. Затова можете да считате моето мнение относно 'това, за което говорим' като мнение на специалист по вероятностно-статистически метод за анализ.
- И какво казва статистиката?
- За да се анализира развитието на процеса по статистически характеристики е необходимо да имаме данни с понятна методика на събиране и методи на регистрация на първичните данни. А какво имаме в случая с 'това, за което говорим'?
Най-недостоверната статистика както виждам е количеството заразени. Защото навсякъде прилагат различни системи за отчет. Едни изследват всички заболели от ОРЗ, други гледат колко са най-тежките случаи, трети умрелите, други изучават неголеми групи от случайни хора. Но никой не изследва гражданите поред. Да не говорим, че много държави или региони просто не са тествали поради отсъствие на тестове.
- Но не е ли достатъчно точна статистиката за умрелите от 'това, за което говорим'?
- Тук също са възможни варианти, съществено променящи картината, защото в групата на умрелите от 'това, за което говорим' се записват и умрелите от нещо, но с наличие на 'това, за което говорим' в телата им. Ще ви дам за пример Франциско Гарсия - испанския футболен треньор, който бил умрял от 'това, за което говорим' на 21г. Такива бяха заглавията на вестниците по цял свят. Но после стана ясно, че нещастният млад човек е постъпил в болницата със симптоми на ОРЗ и пневмония, но е бил болен от левкемия. И е починал от левкемията, но е вписан за умрял от 'това, за което говорим'. Така и в Москва като жертва на 'това, за което говорим' е била записана възрастна жена страдаща от много хронични заболявания. И е умряла от откъснал се тромб всъщност. Е после я изключиха от броя на жертвите на 'това, за което говорим', но СМИ вече бяха раздули до Бога случая.
Изглежда че в много страни кой да е умрял от каквото и да е умрял, се записва като жертва на 'това, за което говорим', само защото в организма му е забелязан 'това, за което говорим'.
Какво още мога да кажа за статистическите данни? Потокът данни е с ниско качество, драматично замърсен и затова към момента не може да бъде база за каквото и да е моделиране (алоо модела на генерал годжиии - бел ЙЙ). Т.е. по такъв модел няма да може да се каже как ще се развиват нещата. Ситуацията се усложнява и от факта, че мнозина не правят разлика между смъртност от инфекция в популацията и леталността на самата инфекция. Тъждествено възприемат скоростта на проява на заразата и реалната динамика на процеса. Даже ВОЗ вече написа, че реалната леталност от инфекцията е по-ниска от обявената към момента. И чистата математика казва същото. ... Защото у повечето хора инфекцията протича в лека форма и даже и без какви да е симптоми. Може и ние с вас вече да сме прекарали и оздравяли? Просто не са ни правили анализ. ...
- Как тогава да разберем степента на опасност?
- Степента от гледна точка на статистиката може да се определи само като се сравни 'нормалното' ниво на смъртност за миналите години и се сравни със сегашния брой избощо починали. Но да опитаме да сравним две други сравними и напълно достоверни характеристики - броят на умрелите от болести за миналите години и за тази година до сега. Ако за тази година има някакво увеличение, значи бием тревога. Но за сега такова увеличение НЯМА! (Аз имам статистика на броя на умрелите изобщо и за Италия и за Германия както и броя на умрелите пак там до сега. Като се раздели броят на умрелите от миналата година на 4 получаваме броя на умрелите за тримесечие. Е, броят на умрелите в Италия за миналата година за тримесечие е еднакъв с броя на умрелите за това тримесечие на тази година - бел. ЙЙ. Същото е и за Германия. За България вероятно НСИ ще скрие тия простички и ясни цифри). ... Мене безкрайно ме удивяват, че и до сега точни цифри не се публикуват на официални, заслужаващи доверие ресурси. Но и наличните данни като се анализират показват, че няма никакви поводи за очакване на апокалипсис. Подчертавам: само от анализа на данните.
В Италия болницата, определена за 'това, за което говорим' е била препълнена на порядък повече с пациенти с ОРЗ. ... Но ОРЗ е заразно заболяване. Опасността от вътреболнично заразяване не бива да се подценява (алоо, зала армеец с русенските легла едно до другооо - бел. ЙЙ). Даже широкото използване на апаратите за белодробно вентилиране може да е угроза за заразяване. Защото ако заразата попадне в такъв апарат тя отива директно в дробовете на другите. В условията на завишен риск от ОРЗ в групата на риска са и болните от други сериозни заболявания - от диабет до исхемична болест. Когато персоналът на една клиника се съсредоточава само на борба с 'това, за което говорим' безусловно може да доведе до нови летални случаи по принцип. ... За съжаление хората умират и без 'това, за което говорим'. Има открити сайтове от които можем да разберем смъртността в тази или онази възраст. Ще взема данните за 10-14 и 75-79 годишните. Данните са за периода 1959-2009г. (50г- бел. ЙЙ). И какво виждаме? В 2009г. например общият процент на смъртност сред 10-14 годишните е бил 0.2%. Сравняваме го с графиката на смъртност от 'това, за което говорим' - същите 0.2%. Сред 75-79 годишните общият процент на умрели по каква да е причина е бил 30%. Сравняваме с графиката на умрелите от 'това, за което говорим' - само 8%. Т.е. три пъти по-малко!
- Но в стотици препечатваната статия 'Коронавирус - трябва да се действа' Томазо Пузо рисува графики с права екстраполация и рязка геометрична прогресия на умиращите и заразените?
- И кой е написал тази статия? Математик? Лекар? Вирусолог? Неее... Блогер! Какво е публикувал до сега блогерът Томазо Пузо? Ето ви няколко негови статии: 'Как да станем най-добрите в света', 'На какво може да ни научи Скайуокър', 'Как да управляваме очакванията на директора си'. Него безусловно го вълнува въпросът с 'това, за което говорим', но в медиен план (както се случва и у нас- бел. ЙЙ).
- А в какво той не е прав?
- Честно казано във всичко. Започвайки от неправилно ползване на данните и завършвайки с пълното игнориране на биологичните, медицинските и административни съставящи касаещи 'това, за което говорим' и неговите последствия. Защото кой да е патогенен вирус при откриването му отначало дава високи статистически показатели на смъртност. Причината е проста: Вие, незнаейки за съществуването на 'това, за което говорим' отначало, нямаше да хукнете в болница с признаци на хрема нали? Ще отидете чаак когато вече сте тежко болни. Затова, в началото статистическите данни за смъртност са само от тежките случаи. И битивитата започват да крещят през 5 минути: от 'това, за което говорим' умират всеки 5-ти всеки 10-ти и т.н. ... Блогерът в своята статия например задава въпроса: В Южна Корея страхотен ръст на заболелите в началото а в Япония, Тайван, Сингапур - не. (Те и в Южна Корея вече се пребориха - бел. ЙЙ). Аз мога да отговоря защо. Защото в Южна Корея проведоха в началото на епидемията мащабна проверка за наличие на вируса. Ха си кихнал и ха са те диагностицирали. А в другите страни изследваха само тежките случаи. Така пък там, в другите страни, се получи по-нисък процент на заразени, но по-висок на смъртност. Опасността от 'това, за което говорим' съществува. А за някои хора, влизащи в групата на риска тя може да е и фатална. Но това не е повод за световна паника.
- Тогава трябва ли строга изолация на гражданите?
- Аз съм против тежките карантини, спиращи живота в градовете. Може Китай с неговата икономика и власти да може да преживее тотално затваряне, но за другите страни това може да доведе до тежки последици. Тежките карантини и да дават някакъв резултат, те просто пренасят пика на ОРЗ от март на май. Но при това вече ще са силно ударени всички области на човешка дейност. Безспорно смъртта на всеки човек е трагедия. Но говорим за оценка на степента на опасност. Само в Русия от ПТП за 2018г. по пътищата са загинали 18 000 души. Т.е. 54 човека на ден или двама души на час! Но никой не се тресе от ужас сядайки зад волана. А заради 'това, за което говорим' спират полети, автобуси... Или се получи спонтанен медиен ефект или това е СПЕЦИАЛНО РАЗРАБОТЕН ПЛАН ЗА НАГНЕТЯВАНЕ. Защото спада по пазарите вече стигна над 4 трилиона долара. ... Според мен това наистина е епидемия, но не в медицински смисъл, а в комуникационен - т.е. имаме вирус на паниката. Днес всички либерали призовават държавата да втрърдява всичко и навсякъде. При това хайде да си кажем честно няма никакви причини толкова рязко да се ограничава свободата на словото, забраната на бизнеси и т.н. Нарушените доставки за града, безработните останали без заплата - това далеч не са илюзорни категории ... Мисля, че вече обществото ни се раздели на две групи. И това е резултат на вярата. Едните ще вярват после че светът е спасен, а другите, че светът е измамен.'
Край на превода ми с незначителни съкращения относно да речем дейността на московския ЦДОДД.
Линкът за сведение на явор колефф: напишете 'стратонавт' в руския ЖЖ и ще го намерите.
Накрая, като превеждах за риска, за групи на риска и степени на риска, се сетих, че около 2000-та година унас имаше европейски център за превенции на риска и аз му бях в ръководството. Един иначе тих, но явно печен бивш полковник от УГЗ на РБ го беше организирал. Затова например знам как властите на Тулуза са действали като им се е взривил голям военен завод, как са укротявали разливите по Сена и Лоара, как в Холандия е имало аналогичен случай на нашето индиго и т.н. Въобще много полезен център беше, но понеже беше с европейски пари на 100%, без да е под контрола на алчните горановчета - тогавашната бивша моя съученичка от МГ в Русе Емел Етем просто тръгна да прилапва и тази независима структура. Като не можа, тя просто я унищожи. А сега говорим, че няма превенции не на риска - на нищо няма превенции. Действа се като мисирка. Клявкаме само.

Вместо аз да се повтарям и да ставам противен както вече опротивяха опиващите се от мръсотиите си битивита и нови канали, реших този път да преведа първо една статия на един руснак също на средна възраст (роден 1965г.) от Петербург. Който прочете биографията на Е. Гильбо ще се убеди сам, че мнението му не следва да дъде подминавано.
И така, статията е под заглавие 'Неудобная правда о коронавирусе: что они скрывают?'.
Преди да започне по същество, авторът предупреждава, че мръсниците не само у нас вече са единни в цензурата. И за да не ти резват достъпа до текста в Интернет, следва вече да си спомним доброто соц-време и пак да започнем да се изразяваме със синоними и други форми на иносказанието препоръчва Гильбо.
Но нека започна с превода:
'Това, за което ще пиша днес не трябва да се нарича със своето име подобно на Волан де Морт (персонаж от Хари Потър - бел. ЙЙ). ...Ако искате да научите нещо, което не искат да ви кажат властите, трябва да свиквате с новия език на иносказанието в епохата на тотална автоматична (слава Богу че е само автоматична - бел. ЙЙ) цензура на Интернет.
И така, кое е първопричината а по-точно поводът за тази паника и използването и за ограничаване на гражданските свободи, което се практикува от властите в последните месеци? Защо се блокират независими мнения от официалните? Защо властите се страхуват, че хората ще научат истината и ще престанат да се поддават на паниката и ще започнат да се възмущават от неадекватността на въвежданите ограничения?
На практика 'това за което говорим' е само една от разновидностите на острите респираторни заболявания (ОРЗ) (Независимо дали янките ще признаят или отрекат китайските обвинения за биооръжие, наистина е факт, че това е поредният я птичи я свински 'това за което говорим' - бел. ЙЙ). По показателите си за смъртност и разпространяемост даже 'това за което говорим' отстъпва на някои форми на ОРЗ, които са ни вече известни и които са ни сервирали през последните 20 години. ... При всички тези атипични ОРЗ също се вдигаше шум и си беше репетиция за големия хайп (агресивно и натрапчиво медийно действие - бел. ЙЙ), който властите спретват днес по повод на 'това за което говорим'.
За да бъда разбран за 'това за което говорим' първо малко информация за процесите на разпространение на всякакви там ОРЗ.
ОРЗ се предават по въздушно-капков път. Всякакви фармаизмишльотини и прочее мордотряпки (така е в оригинал думата му за маска - бел. ЙЙ) никак не влияят на разпространението. На процеса на оздравяване - също. Организмът заразаен с ОРЗ веднага дава имунен отговор. Преболедувалия организъм съдържа в кръвта клетки-врагове на 'това за което говорим' и в момента в който той 'това за което говорим' пак се появи, то веднага тези клетки го изяждат. И тези клетки-врагове на 'това за което говорим' могат да се извличат от кръвта на оздравелите, да се размножат и да се създаде по този начин и лекарство против 'това за което говорим'. И тази вай-вай-цена (така се изразява авторът- бел. ЙЙ) може бързо да помогне на хората нуждаещи се от помощ. Между другото специалистите от страната на драконите обявиха още през януари, че такава вай-вай-цена са произвели, а през февруари вече и канадците обявиха, че са готови със своя версия. Вероятно и други големи власти вече имат, но си траят и предпочитат да надуват паниката.
Поради изложеното за клетките, всяко ОРЗ се разпространява по експоненциална крива, но в един момент винаги спира и то без особена връзка с предприеманите или непредприеманите мерки.
Тук действа принципът на 100-тната маймуна: в момента, в който у популацията се получи критична маса от оздравели, клетки-врагове вече изработват всички организми на популацията и разпространението спира. Т.е. в който и организъм да попадне 'това за което говорим' то ще бъде изядено. В страната на несъществуващите дракони този прелом вече стана. Ще настане скоро и в другите популации. Но на властите такова бързо ограничаване на хайпа не им трябва и затова те се стремят да затормозят всячески процеса. За да може броят на оздравелите да стигне критична точка колкото се може по-късно и така повече хора да остават уязвими за 'това за което говорим' (погледнете ги какво направиха - затвориха малките магазинчета, където стоките са зад продавача и не се опипват от никого, а оставиха големите западни вериги с цел да се струпват хората и да се заразяват по перилата на касите колкото се може повече един от друг докато чакат почти допрели се - бел. ЙЙ).
За какво е нужно това? Защо е целият този хайп?
През есента в САЩ предстоят избори (това и аз го написах преди автора - бел. ЙЙ). А след изборите, (според резултата - бел. ЙЙ), предстоят съглашенията по новия световен ред. (Путин вече поиска нова Ялта и едва ли някой ще му откаже - бел. ЙЙ). Тези, които ще реализират новия ред не желаят да им се мотаят излишни сили. Ето затова и се провежда това отвличащо мероприятие.
Главното е към момента на установяване на новата финансова система да се спукат всички балони, предизвикани от неудържимото печатане на хартийки през последните години (те и сега пуснаха печатниците за зелени и евра с цел уж помощ, която 'помощ' пак ТЕ ще си разпределят само за себе си - бел. ЙЙ).
Под предлог 'това за което говорим' вече се въведоха мерки за снижаване на енергопотреблението, ограничаване на транспорта, туризма и т.н. Някои вече загубиха до 80% от това, което имаха. В перспектива ще има и други, които и 100% от бизнеса ще загубят. Занулените по този начин емисии ще освободят място на ново печатане и раздаване на 'поръчки' на свои, естествено, само хора.
И още една забележка.
Много се говори, че 'това за което говорим' е опасно за възрастните. В действителност всяко ОРЗ е опасно за всеки организъм с отслабен имунитет. Затова в коя да е възраст просто трябва да се поддържа имунитета.
Мийте си ръцете, промивайте носа си със сапунена вода след обществения транспорт (и след посещения на чуждите вериги, които получиха у нас правото само те да разпространяват вече 'това за което говорим' - бел. ЙЙ). А ако почувствате, че сте получили 'това за което говорим' - пийте много топла вода, витамини, имуно-модулатори и полежете седмица на топло докато вашият организъм сам се справи.
И най-главното! Не гледайте телевизия - основното оръжие за масово разпространение в днешно време.
Край на превода ми от Гильбо. Писал съм му и съм получил разрешение за превод тук яворе колефф. Линкът към оригинала е
https://cont.ws/@kemerunec/1611001

Сега втори още по-любопитен материал.
Оказва се, че заповедта по гарнизона подадена в петък не е само към тиквата. Извънредно положение (ЧП) са въвели точно в петък и в Латвия. (Там в Прибалтика директно им пращат граждани на САЩ от САЩ да са им управници и затова си мисля, че вече е ясно кой е подал заповедта и на тиквата ни). Та, сега ще преведа статия от руски латвиец вече за извънредното положение там. И на него съм писал лично яворе колефф и от него също имам официално разрешение а не копилефт.
И така, статията е със заглавие 'Чрезвычайная ситуация. День третий. Откровения'. Т.е. извънредна ситуяция ден трети (както у нас) откровения (не мои).
"Първия ден на ИП (извънредното положение) аз (руският автор) написах: 'Властта е озадачена. На коронавируса беше планирано да се изпишат цялата корупция и некомпетентност на компрадорските ни елити. Растящите бюджетни дупки, пикиращия дефицит във външната ни търговия, собственоръчното унищожаване на практически всички отрасли на националната ни окономика (спомнете си у нас требенето на свине - бел. ЙЙ) - всичко се планираше да се стовари на тази ужасна пандемия. Паниката трябваше да прости и да накара да забравим всички провали, кражби и просто тъпотията на властта'.
... Оглеждайки и Рига и провинцията и соцмрежите и общувайки и с приятели научих много интересни неща, макар и непроверени. Например за новата студентска заработка, която се състои в това да влезеш в магазина шумно да натрупаш в количката си половината да речем захар и да излезеш през парадния вход а после тихо да свърнеш назад към склада на магазина и да върнеш уж накупеното. (И аз видях у нас в протиквешката 'Била' единствено един небеден циганин с пълна количка захар, който с някого по мобилния телефон се координираше какво още да вземе и чух че го успокояват да не ставало дума за парите - бел. ЙЙ)Снимок экрана 2020 03 15 в 6.54.51. ...с една дума, потвърди ми се мнението, че днешната паника е изкуствена и творците и са не тъпото население а умното ръководство. Т.е. (както по времето на Луканов напр у нас - бел. ЙЙ) - организираш дефицит и правиш свръхпечалби и после раждаш нови свои милионери".
Край и на този ми превод. Снимок экрана 2020 03 15 в 9.15.32 1В статията руснакът е вмъкнал и разкошни поддържащи илюстрации. Ето ги. Особено ми хареса оригиналната табела в кафенето в Испания (снимката в дясно), затова и него текст и превеждам: 'Тук е забранено ползването на дезинфектанти предпазни маски. Тук са добре дошли само героите. Героите умират с чаша вино или бира в ръка'.
Във връзка съм с руския латвиец и ще обменяме информации кои управници (техните и нашите) до къде ще стигнат. Аз му написах, че целта е да си гушнат управниците очакваните 'помощи' от ЕЦБ за уж пааак малкия и среден бизнес, но той ми отговори, че ЕЦБ засега е отказала пари даже за Италия.
Аз пак повтарям, за сега. Между другото в Италия цели 70% от населението е възрастно, но пък са му покрити всички разходи и италианските пенсионери си седят по балконите и си пеят и днес. Там големият им проблем сега е, че повечето болногледачки на възрастните бяха нелегални украинки, които вече се осветиха и не могат да си получават парите и напускат Италия.
Накрая, понеже нямаме здравеопазване (особено по селата) а само еднолични търговци и ООД-та, пък и само като го видя и чуя оня там 'генерал' с голата глава, просто се сещам за това, че делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
И като давещ се и обяснявам че:
Грипът поразява алвеолите на белите дробове. А после на поразената слизеста обвивка се настаняват загнояващи бактерии от околната атмосфера. И точно те, бактериите, вече започват за 'ядат' от поразената вече обвивка и да запълват дробовете с гной. Вирусът гной не произвежда. Така че, ако такъв процес започне, болният умира от възпаление на дробовете а не от разни корони. Ако се излекува все пак остават каверни, но дробовете ни имат запас.
Та след този увод - какво да се прави?
Първо сваляйте телесната температура до под 38 градуса по целзий. Запомнете! Само до под 38 градуса и ни градус по-малко. Иначе организмът няма да може да трепе вируса сам и болестта може да придобие хронична форма.
Щом усетите грип - първо контрол на температурата и веднага лапнете антибиотик или поне сулфамиди. За да убиете гнойните бактерии. Не слушайте разни пишман генерали с голи глави, чиято цел е да доубият България. Вирусът ще бъде убит от вашия организъм чрез повишената му за тази точно цел телесна температура. Но пак да повторя, вие трябва да се погрижите на оголените (поразени алвеоли) и да избиете гнойните бактерии. Точно с антибиотици или сулфамиди.
Паралелно си купете ментово и евкалиптово масло и слагайте по една капка и от двете масла заедно във всяка ноздра за да си дезинфекцирате входа към дробовете. И естествено правете всичко за да подсилвате организма. Аз вече дадох една страхотна рецепта тук. Но ако ви се струват скъпи пчелния прашец и кедровите ядки (така ми подметна моя позната) поне сурово тиквено семе заедно със суров белен слънчоглед с пчелен мед яжте.
И лимони! Както можете ги поемайте.
Трябва да оцелеем за да им стъкнем и Народен съд после.
Не може да обясняваш, че не трябвало да има струпвания на хора, а да оставяш да работят само чуждите големи хранителни магазини в които на всяка каса всички все на едни перила се редят един зад друг на касите. Иначе кой стои зад всичко това, мисля че те сами си се засветиха. С постоянното натякване тия дни, че банкстерите и фармамафиите щели да работят. Гледам, че и заложните къщи освен жандарите и те работят. Банстерите даже вече потриват ръце и пищят че трябвало да се премахнат парите в брой защото предавали инфекция. А прелките, които в лидъла билите и кауфланда разделят стоките по касовата лента и които всеки пипа без да са дезинфекцирани - те не предават инфекции нали? Турникетите в метрото без да са дезинфекцирани всеки ден всеки също ги пипа но и те не предават инфекция нали? Не може само месец преди да въвеждаш официален фашизъм да разпродадеш на свои хора от Държавния резерв(няма публичен регистър) точно апаратите за белодробна вентилация за по 108 лева бройката и сега да искал и да настоявал оня там с бръсната глава 'генерал'. Хайде стига лицемерия! Поне за този им 'търг' по време на вече ясна ситуация с Китай и Италия, някой трябва да отиде в затвора!
Нали Гешев?
Както казваха навремето, по времето на втория у нас Народен съд - никой не е забравен и нищо не е забравено.
Апропо висш китайски функционер вече официално обвини Пентагона за заразата с 'това за което говорим'. След което Вашингтон пък пак официално привика китайския посланик за обяснения. Т.е. не става дума за казал шамана или там да речем академика на ДС. Както и д-р Кантарджиев потвърди, китайците съвестно са описали над 70 000 случая на зараза и затова и според д-р Кантарджиев трябва да им се вярва.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни. За Човечността, морала и усещането за общество..


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.