Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

Кой е прав?
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Животът - начин на употреба
Имаше на времето такъв френски роман. Но сега новината е друга. Докато нашата бяла мафия ни плаши с чували с трупове и се чуди как да си делка награбеното от коронабесието на банкстерите, има, представете си и Лекари. Е, у нас освен една Първанова и един Мангъров май всички са само членове на бялата мафия (разбирай т.нар. БЛС). Но ето как наскоро един бразилски Лекар и смея да добавя Мъжкар! взриви Интернет:
urbanПауло Убитаран, главен лекар в бразилския град Пуерто Алегре в интервю направо заби разните бигфарми, БАД-ове и цялата пропаганда относно т.нар. здравословен начин на живот.
Лекарят например е убеден (а той е на почтена възраст и си изглжда в цветущо здраве), че вегетарианството вреди на човека. Упражненията за сърдечно-съдовата с-ма вредят на човека и не само не му продължават живота ами го и съкращават.
Лекарят казва, че сърцето си има работа за изпълнение на определен брой свивания и разпускания и нашият живот ще си изтече независимо дали тези свивания и разпускания ние ще изхарчим в упражнения. Това било като да се опитваш да продължиш експлоатацията на колата си като я надуваш на висока скорост.
Философията на Урбан е проста - не трябва да се прави нищо ако нищо не ви боли. Може да се яде пържола, да се пие бира и вино, активен секс и главното без особено напрягане.
Лекарят например е казал, че ако многото разходки бяха полезни то пощаджиите навремето щяха да са столетници.
Накрая лекарят завършва, че животът изобщо не трябва да е пътешествие към гроба с намерението да умреш здрав, красив и със супертяло. По-добре, според лекарят било да тръгваш към гроба с бира в едната ръка и мезе в другата и да завършиш пътя си с напълно уморено, използвано тяло, но с ура на уста. Да можете да кажете 'Благодаря, този живот си струваше! Беше прекрасно'.
В общи линии така беше написал и българският поет Вапцаров навремето. А Пабло Неруда направо се изповяда: 'Изповядвам че живях'.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 37  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.