Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

Техногенните аварии
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Докато цялата ни власт е заета с усвояване на евросредства и коронабесие има един сегмент от човешкото съществуване изобщо, който не ще молитва а си иска мотика, както беше казал народът ни.
Става дума за т.нар. инфраструктура. Имаш пътища - не се избиваш на всеки завой тип Своге. Имаш кражби чрез асфалт - имаш и непрестанно тук обърнал се тир, там хвърлил се в Янтра автобус и имаш и свръхпрофесионалните решения да обявяваш траур. Имаш язовири и водопреносни мрежи - имаш и вода, ако ще и както римляните навремето от далечни планини дето са си я докарвали. Имаш хайдутизации на язовири и престъпни делкания с концесионери - имаш и най-високите загуби на питейна вода и съответно и накрая и нямаш и изобщо вода. Защото не става само с престъпно изсичане на горите от ДпС или с унищожаване на Искър от уж малки и уж вецове пак с цел далавера.
И имаш и аварии.

Постоянно все някакви аварии. Непрекъснато зачестяващи.

Третият лъч на метрото няма и месец откак го пуснаха и вече прокапа и то. Да не говорим за метростанции от типа на 'Централна гара', която си тече вече от години.
Но най-лошите техногенни аварии са с електропреносната мрежа. Защото останеш ли без енергия ти по нищо не се различаваш от маймуните.
А на т.нар. концесионери не им пука дали сме без ток или без вода (защото отдавна благодарение на престъпните ни власти, ни водата ни, ни електропреносните ни мрежи са наши). А не им пука защото си делкат с престъпните ни власти. За да съм по-ясен погледнете т.нар. им бордове на директори.
На 6-ти октомври 2020г. сума квартали на София останаха без електричество вечерта. Според чез бил се повредил 110 киловолтов електропровод. За сведение над 110 са само 220 и 400 киловолтовите за връзка с централите. Всички междуселищни са 110 кв. Т.е. става дума за национална инфраструктура. И нито имаше буря, нито цигани този път са се опитвали да крадат жица. Просто техногенна авария от безхаберие. Защото инфраструктурата си иска поддръжка, инвестиции, а на чуждия концесионер хич не му пука, защото знае че престъпната КЕВР е с тях - чужденците, а не с народа си.
Защо употребих думата безхаберие?
Ами знаете ли колко лесно обикновен гражданин може да звънне на някой телефон за да сигнализира, че е останал без ток въпреки, че редовно си плаща все по-високите сметки за пренос и т.н. на ток? Ами никак не може да звънне обикновен пострадал, но иначе съвестен гражданин. 'Всички оператори в момента са заети' се чува на НЕбезплатния телефон на чез и това е.
Ето я лично моята история. Цитирам дословно текста на жалбата си до КЗП, КЕВР и омбудсмана:
Уважаеми чиновници, призвани да защитавате гражданите от безобразията на обслужващите ни,
Според Речник на чуждите думи в българския език. Трето преработено и допълнено издание. Издателство „Наука и изкуство“. С., 1970, цитиран в bg.wikipedia, думата телефонът е устройство ' чиято основна функция е да позволи на двама души, разделени от големи разстояния, да разговарят помежду си'.
Да, но монополистите в България вече се изхитриха да премахнат телефона като средство за комуникация с клиентите си.
Конкретно 'ЧЕЗ Груп' в сайта си открито са написали, че на обявеният от тях (НЕБЕЗПЛАТЕН) телефонен номер 0700 100 10 стои, цитирам, 'информационна линия'.
Вчера (6.10.2010) към 19.30 ч. прекъсна електрозахранването в дома ми. Както съветват от чез (знам как се пише, но изразявам отношение) погледнах и видях че електричество няма в целия район, вкл. община 'Сердика'. Затова, както ни съветват от чез изчаках. След около 20 минути електрозахранването наоколо беше възстановено, но не и в нашия район (4-5 жил. сгради). Тогава опитах за позвъня на номер 0700 100 10, но от информационната линия се носеше дъъълго и обстойно описание (заплащано от мен, разбира се) за това в кои квартали чез имат аварии и накрая паак информация, че 'всички оператори в момента са заети' иии... толкова за връзката с клиента. След поне 5-6 набирания от моя страна и търпеливо изслушване на автомата на чез, че ме записвал с цел подобряване на обслужването се отказах да звъня повече, за да пълня безсмислено джоба на други монополисти.
Жена ми, която беше все още на работа в кв. Слатина (където нямаше аварии) се оказа, че се е свързала все пак с човек на въпросния тел. номер и е предала сигнала за авария у нас. Което ме навежда на мисълта, че т.нар. 'оператори' там където нямат проблем все пак позволяват на клиент да се свърже с тях.
Защо твърдя, че е възможно такова безобразие от чез? Ами след като 3 (три пъти) идваха някакви аварийни екипи и просто от таблото им на бул. 'М Луиза' само включваха някакъв изключващ се сам от някакво претоварване автоматичен предпазител и си тръгваха и само след няма и минути след тях пак оставах без електрозахранване, помолих и дъщеря ми, която живее в 'Павлово' (също без аварии квартал тя да се свърже и да сигнализира за непрекъсващата авария в моя район. Да! Аз и вече и жена ми, която се беше прибрала не можехме да се свържем и само слушахме каканиженето на автомат и накрая познатото 'всички оператори са заети', но дъщеря ми се свърза. Даже вече разбрахме и с кого (Кр. Нецкова).
Паак дойдоха, паак включиха бушон и си тръгнаха и паак останахме без електричество след тях.
И така в 02 часа и тридесет минути се отказахме да слушаме 'информациите' на информационната линия и си легнахме все пак да починем малко от обслужването на чез.
Сутринта, в къщата ни понеже има и фирма, дошлите на работа във фирмата (непознат и незвънял до момента номер в чез) отново са се свързали и отново дойде авариен екип. И отново същото. След тях пак се самоизключи 'обслужването'.
Към 09 ч. и 30 мин. вече на 07 октомври (цяла нощ без ток през третото хилядолетие и след многократни цък-цък, разбирай токови удари за всичките ни електро уреди като хладилник, телевизор и т.н.) слязох както съм по домашному при пристигналия вече по искане на шефа на фирмата в къщата ни екип и им обясних да спрат само да включват предпазител и да си тръгват. Обясних им, че явно някой мощен консуматор се е подключил към същия модул, който захранва и нас и този мощен консуматор претоварва, но те техниците на чез се изрепчиха на мен - електроинженера, че не разбирам.
Все пак им разказах, че вечерта на 06.10 в бившето трамвайно депо охолните чиновници на градската мобилност имаха голямо парти с огромни площадни телевизионни екрани маси по дължината на цялото депо, мощни музикални уредби и защо не вероятно и градински отоплители. Отговорът беше, че 'те си имат трафопост'. Обясних им, че заради едно голямо градинско парти никой не строи трафопост, а трамвайното депо иначе си се руши от поне 20 години и едва ли някой поддържа трафопост ей така пък и едва ли наетата вероятно фирма за партито е знаела къде точно да си подключи основния захранващ кабел.
Както и да е, след като бяха помолени от собственика на фирмата на втория път извикани вече на 07 октомври (общо поне 6 - шест пъти идвания на аварийни уж екипи) да останат поне 15 минути за да се види дали пак няма да останем без електрозахранване засега (11 часа) все още имаме оо, радост, електрически ток!
За да не се повтарят подобни вакханалии, унищожаващи електроуреди и храни във фризери и хладилници, НАСТОЯВАМ да бъде потърсена отговорност за безхаберието и лъжите на ЧЕЗ Груп, които обявиха, че още същата вечер на 06.10 били отстранили авариите.
Да бъдат задължени законово всички големи доставчици на услуги, след като и така и така обявяват, че с цел по-доброто обслужване' записват разговорите, да бъдат ЗАДЪЛЖЕНИ дори и ако всичките им оператори са заети, когато някой оператор се освободи, назабавно да погледне записите и да започне последователно набиране за сметка на фирмата си (в случая чез) да се свързва с телефонните номера, на които поради голямата авария и заетост не са отговорили.
И накрая КЕВР да задължи чез да компенсира нервите ми и загубите ми от размразен фризер, самият чез да си потърси компенсация за изплатеното ми обезщетение от неграмотните си или просто нехаещи аварийни екипи.
Това е текста.

Извън него искам да добавя, че безхаберието наречено идва екип включва прекъсвача и си заминава без да се заинтересува като за чий толкова пъти се самоизключва електроподаването продължи даже и на 8 октомври. Т.е. трети ден чез праща коли от по двама на заплати, те идват щракват един шалтер и си тръгват. Разходите от разходките им и отчитането на дейност нали се досещате за чия сметка са.
Накрая пак за ихфраструктурата и техногенните аварии, предизвиквани от безхаберието. Нали се досещате, че автоматичен предпазител се самоизключва от претоварване. Е? Веднъж ще се изключи. До тук вече 8 пъти сработва и защитава по-нататък инфраструктурата. Ами като се повреди от многото претоварвания и този предпазител? Какво ще стане ли? Ами ако не сработи по-нататък по-мощния прекъсвач пак ще се самоизключи 110 кв далекопровод. Защото пак да повторя, че се изключваше квартален прекъсвач и оставахме без ток не само аз и моята къща.
Ето така, докато всички крадат, инфраструктурата ни се руши и утре наистина ще се окажем на нивото на Чад и Руанда и без войни. Като преди това, естествено, ще сме преживели не само катастрофи по магистралите на тиквата ами и я скъсани язовирни стени, я разпадане на енергосистемата ни. Пу-пу!
Основната причина я е назовал още дядо Славейков. 'Не сме народ а мърша'. През деня му работим на тиквата, а вечер му правим серенади под джамовете на министерския съвет и народното му иж събрание.
А лозето не ще молитва...

-------------------------

ПП

И трите институции (КЗП, КЕВР и Омбудсман) ми потвърдиха, че сигналът ми е заведен надлежно. Ще Ви информирам коя институция и как ще реагира в защита на правата на гражданите против концесионерите. Ако изобщо реагират.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 66  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.