Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

И за старостта
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

До неотдавна човешкият живот се делеше само на три категории - младост, зрялост и старост.
Добрата новина сега е, че старостта започва чааак към 75г., т.е. цели 25 години по-късно.
Но преди това да спазим копилефта и да цитирам източника си за да не ме обвинят като Иванчева за нищо.
И така, цитирам и превеждам статия на Stiri Actuale.
Какво до сега е известно за зрялостта? Период от човешкия живот в последно време с продължителност почти 30 години - от 50 до 75г.
И въпреки остарелите представи, при спазване на истински животворни правила и физическите и интелектуалните способности на тази възраст  се оказва не намаляват и остават както в млада възраст, а в някои аспекти дори се подобряват.
Това е най-комфортния период от живота, защото той обединява и здравето и възможностите и опита. Днешните 55-65-годишни са първите в човешката история, които преживяват този период. Просто до сега не е съществувала обективна възможност и остаряването е започвало по-рано. В резултат, в близките десет години 55-75-годишните ще станат най-голямата възрастова група сред населението.
Ние изобщо не се замисляме, че всъщност следваме програмата, която са ни оставили предишните поколения.Както нашите книги и филми от детството са ни оставени от предишните поколения.
Но у предишните поколения няма програма (идеи под формата на приказки - бел ЙЙ) за живота след 50.
Захари Стоянов (това не е превод а мое - ЙЙ допълнение) е написал в 'Записките ... ': 'от гората излезе един 40-годишен старец'. Представяте ли си разликата за която говоря?
Според днешната статистика старостта вече настъпва едва на към 80 години.
И така, сега за политиката от мен - ЙЙ.
Нашето поколение получи цели 25! (двадест и пет!) допълнителни години активен живот. Нищо че ни обраха и продължават да ни обират и че за нас пенсии даже няма да има.
Проблемът е че нито има кой да ни научи как да ги ползваме тези години. Нито как да живеем пълноценно през тях.
В резултат едни сами се състаряват, други робуват на разни мръснишки битивита и купуват ли да купуват направо отровни хапчета от рекламите.
И никой не се сеща да вземем заедно НИЕ властта! ДА! РЕПУБЛИКА НА МЪДРИТЕ!
Ние можем!
Вече не е необходимо да яздим кон и да мятаме копие, че да сме немощни. Ние  просто знаем как се прави. И не знам защо не се организирваме и не искаме. Виж ако поискаме властта с тази тиква и тези плуващи по черноморието ни наркотици тя, властта е наша. Бъдете сигурни, че колкото и да са корумпета ченгесарите у нас,  няма да вдигнат ръка да пребиват бащите си чак.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.