Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

И другите шамани
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Вместо аз да се повтарям и да ставам противен както вече опротивяха опиващите се от мръсотиите си битивита и нови канали, реших този път да преведа първо една статия на един руснак също на средна възраст (роден 1965г.) от Петербург. Който прочете биографията на Е. Гильбо ще се убеди сам, че мнението му не следва да дъде подминавано.
И така, статията е под заглавие 'Неудобная правда о коронавирусе: что они скрывают?'.
Преди да започне по същество, авторът предупреждава, че мръсниците не само у нас вече са единни в цензурата. И за да не ти резват достъпа до текста в Интернет, следва вече да си спомним доброто соц-време и пак да започнем да се изразяваме със синоними и други форми на иносказанието препоръчва Гильбо.
Но нека започна с превода:
'Това, за което ще пиша днес не трябва да се нарича със своето име подобно на Волан де Морт (персонаж от Хари Потър - бел. ЙЙ). ...Ако искате да научите нещо, което не искат да ви кажат властите, трябва да свиквате с новия език на иносказанието в епохата на тотална автоматична (слава Богу че е само автоматична - бел. ЙЙ) цензура на Интернет.
И така, кое е първопричината а по-точно поводът за тази паника и използването и за ограничаване на гражданските свободи, което се практикува от властите в последните месеци? Защо се блокират независими мнения от официалните? Защо властите се страхуват, че хората ще научат истината и ще престанат да се поддават на паниката и ще започнат да се възмущават от неадекватността на въвежданите ограничения?
На практика 'това за което говорим' е само една от разновидностите на острите респираторни заболявания (ОРЗ) (Независимо дали янките ще признаят или отрекат китайските обвинения за биооръжие, наистина е факт, че това е поредният я птичи я свински 'това за което говорим' - бел. ЙЙ). По показателите си за смъртност и разпространяемост даже 'това за което говорим' отстъпва на някои форми на ОРЗ, които са ни вече известни и които са ни сервирали през последните 20 години. ... При всички тези атипични ОРЗ също се вдигаше шум и си беше репетиция за големия хайп (агресивно и натрапчиво медийно действие - бел. ЙЙ), който властите спретват днес по повод на 'това за което говорим'.
За да бъда разбран за 'това за което говорим' първо малко информация за процесите на разпространение на всякакви там ОРЗ.
ОРЗ се предават по въздушно-капков път. Всякакви фармаизмишльотини и прочее мордотряпки (така е в оригинал думата му за маска - бел. ЙЙ) никак не влияят на разпространението. На процеса на оздравяване - също. Организмът заразаен с ОРЗ веднага дава имунен отговор. Преболедувалия организъм съдържа в кръвта клетки-врагове на 'това за което говорим' и в момента в който той 'това за което говорим' пак се появи, то веднага тези клетки го изяждат. И тези клетки-врагове на 'това за което говорим' могат да се извличат от кръвта на оздравелите, да се размножат и да се създаде по този начин и лекарство против 'това за което говорим'. И тази вай-вай-цена (така се изразява авторът- бел. ЙЙ) може бързо да помогне на хората нуждаещи се от помощ. Между другото специалистите от страната на драконите обявиха още през януари, че такава вай-вай-цена са произвели, а през февруари вече и канадците обявиха, че са готови със своя версия. Вероятно и други големи власти вече имат, но си траят и предпочитат да надуват паниката.
Поради изложеното за клетките, всяко ОРЗ се разпространява по експоненциална крива, но в един момент винаги спира и то без особена връзка с предприеманите или непредприеманите мерки.
Тук действа принципът на 100-тната маймуна: в момента, в който у популацията се получи критична маса от оздравели, клетки-врагове вече изработват всички организми на популацията и разпространението спира. Т.е. в който и организъм да попадне 'това за което говорим' то ще бъде изядено. В страната на несъществуващите дракони този прелом вече стана. Ще настане скоро и в другите популации. Но на властите такова бързо ограничаване на хайпа не им трябва и затова те се стремят да затормозят всячески процеса. За да може броят на оздравелите да стигне критична точка колкото се може по-късно и така повече хора да остават уязвими за 'това за което говорим' (погледнете ги какво направиха - затвориха малките магазинчета, където стоките са зад продавача и не се опипват от никого, а оставиха големите западни вериги с цел да се струпват хората и да се заразяват по перилата на касите колкото се може повече един от друг докато чакат почти допрели се - бел. ЙЙ).
За какво е нужно това? Защо е целият този хайп?
През есента в САЩ предстоят избори (това и аз го написах преди автора - бел. ЙЙ). А след изборите, (според резултата - бел. ЙЙ), предстоят съглашенията по новия световен ред. (Путин вече поиска нова Ялта и едва ли някой ще му откаже - бел. ЙЙ). Тези, които ще реализират новия ред не желаят да им се мотаят излишни сили. Ето затова и се провежда това отвличащо мероприятие.
Главното е към момента на установяване на новата финансова система да се спукат всички балони, предизвикани от неудържимото печатане на хартийки през последните години (те и сега пуснаха печатниците за зелени и евра с цел уж помощ, която 'помощ' пак ТЕ ще си разпределят само за себе си - бел. ЙЙ).
Под предлог 'това за което говорим' вече се въведоха мерки за снижаване на енергопотреблението, ограничаване на транспорта, туризма и т.н. Някои вече загубиха до 80% от това, което имаха. В перспектива ще има и други, които и 100% от бизнеса ще загубят. Занулените по този начин емисии ще освободят място на ново печатане и раздаване на 'поръчки' на свои, естествено, само хора.
И още една забележка.
Много се говори, че 'това за което говорим' е опасно за възрастните. В действителност всяко ОРЗ е опасно за всеки организъм с отслабен имунитет. Затова в коя да е възраст просто трябва да се поддържа имунитета.
Мийте си ръцете, промивайте носа си със сапунена вода след обществения транспорт (и след посещения на чуждите вериги, които получиха у нас правото само те да разпространяват вече 'това за което говорим' - бел. ЙЙ). А ако почувствате, че сте получили 'това за което говорим' - пийте много топла вода, витамини, имуно-модулатори и полежете седмица на топло докато вашият организъм сам се справи.
И най-главното! Не гледайте телевизия - основното оръжие за масово разпространение в днешно време.
Край на превода ми от Гильбо. Писал съм му и съм получил разрешение за превод тук яворе колефф. Линкът към оригинала е
https://cont.ws/@kemerunec/1611001

Сега втори още по-любопитен материал.
Оказва се, че заповедта по гарнизона подадена в петък не е само към тиквата. Извънредно положение (ЧП) са въвели точно в петък и в Латвия. (Там в Прибалтика директно им пращат граждани на САЩ от САЩ да са им управници и затова си мисля, че вече е ясно кой е подал заповедта и на тиквата ни). Та, сега ще преведа статия от руски латвиец вече за извънредното положение там. И на него съм писал лично яворе колефф и от него също имам официално разрешение а не копилефт.
И така, статията е със заглавие 'Чрезвычайная ситуация. День третий. Откровения'. Т.е. извънредна ситуяция ден трети (както у нас) откровения (не мои).
"Първия ден на ИП (извънредното положение) аз (руският автор) написах: 'Властта е озадачена. На коронавируса беше планирано да се изпишат цялата корупция и некомпетентност на компрадорските ни елити. Растящите бюджетни дупки, пикиращия дефицит във външната ни търговия, собственоръчното унищожаване на практически всички отрасли на националната ни окономика (спомнете си у нас требенето на свине - бел. ЙЙ) - всичко се планираше да се стовари на тази ужасна пандемия. Паниката трябваше да прости и да накара да забравим всички провали, кражби и просто тъпотията на властта'.
... Оглеждайки и Рига и провинцията и соцмрежите и общувайки и с приятели научих много интересни неща, макар и непроверени. Например за новата студентска заработка, която се състои в това да влезеш в магазина шумно да натрупаш в количката си половината да речем захар и да излезеш през парадния вход а после тихо да свърнеш назад към склада на магазина и да върнеш уж накупеното. (И аз видях у нас в протиквешката 'Била' единствено един небеден циганин с пълна количка захар, който с някого по мобилния телефон се координираше какво още да вземе и чух че го успокояват да не ставало дума за парите - бел. ЙЙ)Снимок экрана 2020 03 15 в 6.54.51. ...с една дума, потвърди ми се мнението, че днешната паника е изкуствена и творците и са не тъпото население а умното ръководство. Т.е. (както по времето на Луканов напр у нас - бел. ЙЙ) - организираш дефицит и правиш свръхпечалби и после раждаш нови свои милионери".
Край и на този ми превод. Снимок экрана 2020 03 15 в 9.15.32 1В статията руснакът е вмъкнал и разкошни поддържащи илюстрации. Ето ги. Особено ми хареса оригиналната табела в кафенето в Испания (снимката в дясно), затова и него текст и превеждам: 'Тук е забранено ползването на дезинфектанти предпазни маски. Тук са добре дошли само героите. Героите умират с чаша вино или бира в ръка'.
Във връзка съм с руския латвиец и ще обменяме информации кои управници (техните и нашите) до къде ще стигнат. Аз му написах, че целта е да си гушнат управниците очакваните 'помощи' от ЕЦБ за уж пааак малкия и среден бизнес, но той ми отговори, че ЕЦБ засега е отказала пари даже за Италия.
Аз пак повтарям, за сега. Между другото в Италия цели 70% от населението е възрастно, но пък са му покрити всички разходи и италианските пенсионери си седят по балконите и си пеят и днес. Там големият им проблем сега е, че повечето болногледачки на възрастните бяха нелегални украинки, които вече се осветиха и не могат да си получават парите и напускат Италия.
Накрая, понеже нямаме здравеопазване (особено по селата) а само еднолични търговци и ООД-та, пък и само като го видя и чуя оня там 'генерал' с голата глава, просто се сещам за това, че делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
И като давещ се и обяснявам че:
Грипът поразява алвеолите на белите дробове. А после на поразената слизеста обвивка се настаняват загнояващи бактерии от околната атмосфера. И точно те, бактериите, вече започват за 'ядат' от поразената вече обвивка и да запълват дробовете с гной. Вирусът гной не произвежда. Така че, ако такъв процес започне, болният умира от възпаление на дробовете а не от разни корони. Ако се излекува все пак остават каверни, но дробовете ни имат запас.
Та след този увод - какво да се прави?
Първо сваляйте телесната температура до под 38 градуса по целзий. Запомнете! Само до под 38 градуса и ни градус по-малко. Иначе организмът няма да може да трепе вируса сам и болестта може да придобие хронична форма.
Щом усетите грип - първо контрол на температурата и веднага лапнете антибиотик или поне сулфамиди. За да убиете гнойните бактерии. Не слушайте разни пишман генерали с голи глави, чиято цел е да доубият България. Вирусът ще бъде убит от вашия организъм чрез повишената му за тази точно цел телесна температура. Но пак да повторя, вие трябва да се погрижите на оголените (поразени алвеоли) и да избиете гнойните бактерии. Точно с антибиотици или сулфамиди.
Паралелно си купете ментово и евкалиптово масло и слагайте по една капка и от двете масла заедно във всяка ноздра за да си дезинфекцирате входа към дробовете. И естествено правете всичко за да подсилвате организма. Аз вече дадох една страхотна рецепта тук. Но ако ви се струват скъпи пчелния прашец и кедровите ядки (така ми подметна моя позната) поне сурово тиквено семе заедно със суров белен слънчоглед с пчелен мед яжте.
И лимони! Както можете ги поемайте.
Трябва да оцелеем за да им стъкнем и Народен съд после.
Не може да обясняваш, че не трябвало да има струпвания на хора, а да оставяш да работят само чуждите големи хранителни магазини в които на всяка каса всички все на едни перила се редят един зад друг на касите. Иначе кой стои зад всичко това, мисля че те сами си се засветиха. С постоянното натякване тия дни, че банкстерите и фармамафиите щели да работят. Гледам, че и заложните къщи освен жандарите и те работят. Банстерите даже вече потриват ръце и пищят че трябвало да се премахнат парите в брой защото предавали инфекция. А прелките, които в лидъла билите и кауфланда разделят стоките по касовата лента и които всеки пипа без да са дезинфекцирани - те не предават инфекции нали? Турникетите в метрото без да са дезинфекцирани всеки ден всеки също ги пипа но и те не предават инфекция нали? Не може само месец преди да въвеждаш официален фашизъм да разпродадеш на свои хора от Държавния резерв(няма публичен регистър) точно апаратите за белодробна вентилация за по 108 лева бройката и сега да искал и да настоявал оня там с бръсната глава 'генерал'. Хайде стига лицемерия! Поне за този им 'търг' по време на вече ясна ситуация с Китай и Италия, някой трябва да отиде в затвора!
Нали Гешев?
Както казваха навремето, по времето на втория у нас Народен съд - никой не е забравен и нищо не е забравено.
Апропо висш китайски функционер вече официално обвини Пентагона за заразата с 'това за което говорим'. След което Вашингтон пък пак официално привика китайския посланик за обяснения. Т.е. не става дума за казал шамана или там да речем академика на ДС. Както и д-р Кантарджиев потвърди, китайците съвестно са описали над 70 000 случая на зараза и затова и според д-р Кантарджиев трябва да им се вярва.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 13  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.