Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

Лукашенко за коронапсихозата
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Президентът на Беларус в последното си интервю заяви: 'Коронавирусната психоза е инфодемия, която се използва за пренареждане на света'.
Първо да кажа че Беларус е страна с два пъти по-голяма от България територия, но 40% от земята и е просто гори и блата. Населението и е 9 и половина милиона, но по БВП на глава от населението въпреки блатата и уж съветското наследство Беларус е преди България. Съответно и обикновените хора там живеят доста по-добре от обикновените (не членове на обръчи и герберастки крадци) българи.
Сега, след краткото сравнение, да продължа с интервюто на един истински мислещ за народа си, а не подлога на янките лидер.
'Всеки политик, а най-вече ако е и на моята длъжност, трябва да си сверява тактическите стъпки с тази стратегия, която е възможна' е казал Лукашенко и се е изяснил, че днес много вече се замислят над главния въпрос какво ще стане след обявената пандемия. 'А не ви ли се струва, че силните в света днес без война (а Макрон даже и война го нарече), чрез този така наречен коронавирусен психоз , инфодемия в това число се мъчат да си преподелят света?'
После Лукашенко е напомнил за предложението на ООН да се напечатат просто пари в размер на 10% от световния БВП за борба с коронавируса. И е обяснил: 'Това са празни пари. Долара и така се обезценява, а тука просто вълна от инфлация. Къде ще се окажем ние със своите рубли е ясно. Освен това кой ще получи тези трилиони и при кого те ще останат? Няма ли да се получи така, че богатите да станат още по-богати а бедните още по-бедни? Ще се получи, разбира се. Нас ни тикат да спрем да работим, да седим и да изядем и тези оскъдни запаси с които разполагаме. Недейте да смятате, че даже у Русия има огромни такива запаси. И какво? Тогава, напечатвайки 10% БВП те ще дойдат при нас които все още нещо струваме и ще кажат" ето ви малко парички, но ще правите каквото ви кажем. Ето така всъщност може да бъде преподелен света' е предположил Лукашенко.
После той е казал, че него го безпокои и бъдещето на страната му и затова се опитва да вижда и по-надалеч. 'Днес всички казват, че след пандемията светът ще бъде друг. И аз с това съм съгласен. Но къде ще е нашето място в този друг свят? Ето това за мен е главния въпрос. Не коронапсихозата и не инфопандемията. Защото след месец най-много два и това ще спре. Но ще остане въпросът а ние накъде? И този въпрос ще възникне пред всички по-малки. И пред богатия на ресурси Казахстан и пред Туркменистан, Армения (естествено и пред България с тиквата или без - бел. ЙЙ). Страхувам се да не ни преразпределят без война' е казал Лукашенко.
'Затова аз настоявам да работи производството. Защото аз си представям какво ще стане с нас както днес правят Литва, Латвия и много други. Китай има огромни икономически мощности. Русия има нефт и газ а САЩ държат печатницата за непокрити с нищо долари. Ето два трилиона отпечатаха още в началото на тая кампания'.
После Лукашенко е отбелязал, че и на него лично и на Беларус като държава и сега оказват огромен натиск по темата коронавирус.
"Започват да ни мрънкат, че ние не сме както всички. Вижте, ако беше и у тях както в Беларус борбата с вирусните заболявания, ако и там не забравяха както у нас, че има и сърдечно болни и онкоболни и травми и има и просто пневмония, която също е сезонна болест, навярно нямаше да има такива проблеми. Аз не се хваля. Даже може в някаква степен и да се оправдавам, че ние не само с коронавирусите продължаваме да се борим както ежедневно и до сега. Ние просто не забравяме, че вируси по това време у нас винаги е имало". Лукашенко също е добавил, че нищо не крият. Защото умрелият си е умрял и това не може да се скрие. Също за пореден път Лукашенко е потвърдил тезата си, че масовата изолация в стаите обратно може да способства за влошаване на състоянието на вече заразилите с такъв или онакъв вирус. 'Ние нямаме проблем и ние за няколко часа да обградим който и да е град ако се налага. Но колко ще струва това и колко ще бъдат тогава смъртните случаи? Какво тогава ще правим? Ще вадим от стаите болните и насила ще ги вентилираме? И мислите, че ще ги спасим с полицията? Ето затова не искаме с такива простотии да се занимаваме. Нас винаги са ни учили трябва да проветряваме, трябва разходки на чист въздух и т.н.". ..."Ако ни се наложи да гасим някъде пожар, бъдете спокойни че ще го гасим. И при това твърде по-ефективно от европейските ни комшии. ... Имаме над 3000 апарата за белодробна вентилация. Плюс наркозните можем да ползваме в краен случай (дали ще ме прочетат генралгоджитата у нас - бел. ЙЙ)...И за какво да изолираме хората? Тях трябва да ги обезопасим чрез действаща и ефективна здравна система. Лекарите са длъжни да лекуват хората а не да ходят да затварят фирми или нещо си да отменят или нареждат. Това е работа на властта! Ти ела и ми докажи че това трябва а властта ще вземе решение" е подчертал белоруският лидер.
"Да се каже, че в Беларус всичко е спокойно е пълна глупост. Но ние просто не паникьосваме хората. Всеки си се занимава със задълженията си. Не си решаваме чрез коронавируса никакви финансови и/или политически проблеми. Ако трябва да съм откровен, аз и днес мога да обявя извънредно положение. Патрули по улиците, всички по домовете. И да се покажа преди президентските избори какъв силен пич съм и че мога да взема всичко под свой контрол. Но да не дава Господ да живеем в такава ситуация, когато властта ще ограничава човека да ходи по улицата, да си изведе детето в градинката. Аз в такива игри не играя! Ние ще се борим с всяка болест! Без да отделяме тази или онази или коронавируса".
Край на интервюто.
То е било за телеканала 'Мир'.
За сведение на явор колефф http://president.gov.by/ru/news_ru/view/intervjju-teleradiokompanii-mir-23326/
просто в интервюто има и въпроси за съюза Русия-Беларус и затова тях не съм превеждал.
Превел съм иначе достатъчно за да си сравните какво е национално отговорен лидер и какво подлога и колониална администрация.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 18  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.