Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

и за Народния съд
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Знае се, че навремето в римската империя, когато някой военначалник се върнел след голяма победа правел триумф, т.е. дефилирал пред тълпите, които го хвалели. Обикновено и раздавал част от плячката, за разлика от днешните, която все пак точно той и войската му са добили, а не окрали от римляните. Но, на същата триумфална колесница с триумфатора, зад него стоял един и постоянно нашепвал в ухото на великия за деня: memento mori, т.е. помни че си смъртен.
Днес гробаджийската власт също раздава плячка, но само на свои хора и без да има и капка принос за тази плячка. Защото това са заеми, теглени на наш гръб и заеми, които не тиквата, а ние ще връщаме. Ако не ми вярвате - вижте как ББР 'подпомага' със 75 милиона фирма с общо за 2018г. приходи от 2000 лева и нула, пак да повторя един лев данък не са платили на държавата. А получават 75 милиона само защото са колекторска фирма, т.е. обирджии, свързани с банкстерите и ченгесарите на власт.
Но понеже няма кой днес да каже на раздаващите нашите пари на свои хора memento mori, е добре да им се напомни как народът ни е решавал проблема си с безотговорните си и антинародни по действия вождове.
Ние не сме си клали краля с брадва както англичаните или с гилотина както французите в миналото. Но в миналото сме единственият народ, който провежда народно въстание и поставя селянин за цар. Става дума за Ивайло, но по-добре да говорим само за най-новата ни история.
По време на Първата световна война храбрият български войник бие и сърби и гърци,превзема Букурещ, че и французи и руснаци разбива, но накрая остава даже бос и гладен в окопите, благодарение на крадливия си и тогавашен елит. Тогава на власт у нас идва съвсем резонно и законно БЗНС с лидера си Стамболийски. Освен че Стамболийски оземлява бедните за сметка на богатите и въвежда трудова повинност, той провежда първия у нас наистина демократичен референдум за съдене на виновниците за положението, до което са докарали народа си.
В резултат три правителста, заедно с депутатите си са пратени в затвора, а имуществото им е конфискувано в полза на държавата. Може би това е една от причините тогава в-к 'Фигаро' да обяви, че България най-успешно се е справила с последиците от Първата световна война.
Когато започва Втората световна война и става ясно, че пак (както и днес) ще сме съюзници със силните ама само за деня, и без да мислим особено за после, по радио 'Христо Ботев' създаденият в нелегалност в началото Отечествен фронт още през 1942г. заявява, че от управниците ще бъде търсена национална отговорност. И когато през 1944г. идва на власт Отечественият фронт, първият му министър-председател Кимон Георгиев с наредба-закон от 30-ти септември създава Народния съд за съдене на управлявалите България в периода 1941-1944г.
От 20 декември 1944 до 2 април 1945 г. са организирани 135 масови процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 души. Срещу 11 122 души са повдигнати обвинения.
Аз съм питал баща си какво е ставало тогава. Той с две думи ми каза, че просто тогавашните жандари от преди 9-ти септември 'много се бяха разпищолили'. Баща ми беше обикновен човек и щом това е било мнението на обикновените българи, ми се струва ясно и защо са приветствали и тогавашния Народен съд.
Чисто практически, разликите между първия ни Народен съд (от 1922г.) и този от 1944г. е, че при първия Народен съд съдилищата са на т.нар. Държавен съд и са от професионални съдии, докато съдилищата на Народния съд от 1944г. са от съдии избрани от народа. (Например днес съдии биха били и циганите от махалите, атакувани от днешните ни жандари ако Третият се провежда както втория ни Народен съд). Освен това, при втория ни народен съд са съдени не само министри и депутати а и висши чиновници и превишавали правата си по закон жандари.
Освен за първия ни и втория ни Народен съд, като memento mori искам да подскажа и за Нюрнбергския съд и преследваните по закона за денацификацията.
Че победителите са осъдили висшите германски управници за стореното от тях зло на народите се знае. Но малко се знае за денацификацията.
Според бегеуикипедията:
Денацификация (на немски: Entnazifizierung) – лустрация, комплекс от мероприятия, извършени за изчистване на следвоенното немско и австрийско общество, култура, преса, икономика, образование, юриспруденция и политика от влиянието на нацистката идеология. Денацификацията се провежда по инициатива на съюзниците от антихитлеристка коалиция след победата над нацистка Германия и се основава на решенията, взети на Потсдамската конференция.
Вероятно вече се досещате, че Путин поиска нова потсдамска конференция, т.е. среща между него и Тръмп и Председателя Си. Вероятно такава среща ще има след преизбирането на Тръмп и след очакваната му засега победа над банкстерите.
А след дивотията банкстерски концлагер, на която ни подложи банкстерския таен световен елит чрез т.нар. коронавирус и подлогите си по места, е явно че ще трябва наистина да се прочиства обществото от ултралиберастийски, неомалтусиански и просто педерастки идеологии финансирани щедро от банкстерите в последните години. Не е нормално разни убийци като маричков да лъжат нагло как по времето на соца имало само покълнали картофи у плод-зеленчука. Трябва си 'делиберализация' и на нашия самоназначил се крадлив 'елит'.
Как виден руски дисидент вижда новата версия на денацификацията като форма на изчистване на либерастийството ще опиша в отделна публикация. Сега само ще информирам, че позоваването на денацификацията като форма на решение и на днешните проблеми отдавна не е моя идея или само на един противник на банкстерския концлагер, на който сме подложени.
Относно разни генерали в черни униформи, които били и някакви лекари пък, ще напомня за последния процес по инициатива на Сталин преди докторите да го отровят.
След като този върховен руски лидер се разправил с продажниците на руския народ, след като в някакви направо нечовешки условия е успял да победи тогавашния хитлеристки по същество пак евроколхоз и да завземе Берлин, след като пръв и до сега единствен намалява цените на хранителните стоки в СССР, Сталин започва т.нар. лекарски процес. Някой ще каже, че е преследвал под този процес основно евреи, но днешните алчни наши хирурзи да не са по-различни от тогавашните еврейски лихвари? Ама било имало и истински лекари!? Ами щом са обединени от един мафиотски съюз и никой до ден днешен не е излязъл публично от този съюз поради несъгласие значи всички са и за 'лекарски процес' вече. Пък съдът да каже. Може и да са невинни в цените на операциите и честотата на предписването им като единствена форма на 'лечение' в последно време у нас, но едва ли такава огромна банкстерска атака над човечеството можеше да стане без участието и на 'бялата мафия'. Янките добре си проектират мръсотиите и явно добре са знаели кои мръсници са техни мръсници.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 35  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.