Имах до сега много публикации и в 'Стандарт' когато беше вестник и в 'Монитор' преди тотаджийката и в 'Дневник' и в 'Капитал' и по преди и в 'Кеш' ако някой го помни... Абе и ' Пари' имаше и т.н.. Ценяли са ме защото са ми заплащали чинно хонорарите. Имах и няколко все изцяло свои интернет-проекти. Свой Дизайн, свое съдържание... и то с много съдържание, а не с по една-две статии. Просто 'шило в торба не стои' беше казал Народът ни, когато бяхме Народ.
Един мой съученик наскоро ми беше изохкал, че ако бяхме си запазили завоюваното с кръв и пот като Народ, сега щяхме вече да сме щастливи пенсионери. Да, по времето на Тодор Живков (да се свети името му и делата му!) мъжете се пенсионираха на 60 а жените още по-рано!
Да, но не. Случихме на доносници на ДС и въобще дребни продажни лекета. Ограбиха ни! Че и продължават. Но днес няма ни бойни групи да отстрелят някой самозабравил се, ни комунисти. Кур нелата е просто поредното изчадие адово в сговор с превратаджиите на ДС. Дал и Костов там някакво наше предприятие и тя сега вече не смее и да гъкне. За разлика да речем от французите. Вижте ги. Скочиха и им отмениха пенсионната гилотина. Ама вижте даже румънците! Да не говорим за чилийците.
Абе 'не сме народ а мърша', забелязал още навремето си дядо Славейков и няма причина да не се съобразяваме с отчетеното още тогава. Пък след него и Иречек какви ги е наговорил? Помните ли 'Ние можещите, водени от незнаещите,...'? Е, днес незнаещите станаха повечко от тогава. А можещите напуснаха и напускат тиквените полета.
Е, те затова,
заради незнаещите, вече няма нужда от анализи или там проекти и т.н.
Затова е тази рубрика:
Шаманът каза!
Днес са модни магически гъби, руско чудо, американски МЛМ и прочие бандитски изпълнения.
Ако тръгна да обяснявам как съм завършил факултет 'Автоматика', както е 'Теория на автоматичното управление', устойчиво и квази-устойчиво равновесие на системите, точка на неравновесие, уравновесени и неуравновесени мостове, или пък от аспирантурата ми какво е теория на полето? Ами ако ви заговоря за теория на дупките, някои може и порно да им се привиди, но става дума за ВИСША алгебра!
Бил си, ценили са те. Днес са времената отново на Средновековието. Едни банди на Нотингамския шериф (знаем му името) и то без Робих Худ.
Ето затова няма смисъл.
Шаманът 'чичо Данчо'. Вече просто 'Шаманът' предлагам. Скромно.
Така по ми вярват.
Затова спирам 'съветите на чичо Данчо'. Няма кого да съветва човек днес.
Днес вече е на мода шаманството.
Очаквайте тук вече
'Какво каза Шаманът за...'