Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

Категории
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

По времето на т.нар. тоталитаризъм единственият коректив на властта беше в-к 'Стършел'. По времето на монарсите пък такъв коректив е бил кралският шут. А девизът на 'Стършел' беше 'светът е оцелял защото се е смял'.

Днес нещата вървят към много по-лошо и от т.нар. тоталитаризъм и от времето на монарсите. 

Очертава се ясен фашизъм. Поне според дефинициите за фашизъм и според Гьобелс, който е твърдял, че една лъжа повторена както по битивитата и новите хиляда пъти става истина. 

Като контра на фашизма, вече има и не една сериозни разработки как ще изглежда и новият бъдещ нюрнбергски съд над виновниците и препоръки как да се проведе и бъдещата денацификация (заличване на следите от ултралиберастийството на апологети като да речем каролев).

Но мисля, че още е малко рано за да превеждам текстове от бъдещия закон за денацификация. Защото като гледам горановчетата още не са съвсем се развихрили над маргиналите. 

Хубавото е, че да речем има и Човеци като да речем д-р Рошал, който ясно каза, че се води биологическа война против човечеството. Всъщност войната не е точно биологическа. Да, Пентагонът чрез форт Детрик пусна биооръжието. Но то все още не е напрограмирано да убива. То беше пуснато просто за да послучи за фон на другата война - информационната. Това каза и проф. акад. Игор Гундаров: "«Коронавирус — это, скорее, психотерроризм…».

Още по-ясен беше тези дни бразилският президент Жаир Болсонару, който след като беше обявен за болен от короната (даде положителен тест) се оказа набързо здрав и в обръщение към бразилците каза, че е време местните власти да спрат с политиката на изгорената земя (каквато политика провеждат и горановчетата у нас).

Та, заради тактиката на изгорената земя вероятно няма да се мине и без Народен съд. Но до тогава пак да напомня, че светът е оцелял, защото се е смял.

Ето как преводачката за глухонемите преведе репликата от речта на холандския премиер, че всичко било под контрол:

90913646 2564798450427241 7644219339297521664 n

 

Вероятно точно така си представят и от нашето правителство дефиницията на 'всичко е под контрол'?

За малко да забравя смешното.

Две лелки си говорят по телефона: ааа мааа.... след две седмици извънредно положение и вече не мога да се навра в маската си маа.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 58  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.