Че църквата винаги е била част от властта е ясно. Ако властта е перверзна то и папата е Борджия. Ако властта е фашистка, папата е вече Пий (изпива ти и кръвчицата).
Ако властта е бандитска на бивши доносници на КГБ/ДС то и поповете са бандити и доносници.
Ето за Гундяев в Русия (он им се води сега за патриарх) се знае, че е бивш доносник на тяхното КГБ. Но малцина знаят че гундяев е и олигарх и то от внос на цигари в Русия.
Че гундяев като всеки днешен назначен от КГБ/ДС за богаташ има яхти се знае в Русия. Но върхът беше velikden2019тазгодишният (2019г.) Великден, в Русия когато личните пазванти на олигарха разгонваха миряните даже по време на кръстовото задължително иначе излизане на главния поп на всяка църква. И така т.нар. патриарх на Русия си ходеше и си пееше Христос Возкресе под охраната на яки момчета във вратовъзки и нямаше коя лелка една ръка да му целуне. Даже и да е луда лелка и да иска наистина да целува ръка на доносници назначени за капиталиасти.
Ето цитати от думи на самия гундяев:
Откровение Гундяева: "Церковь- это псевдоидеология, которая приходит на место коммунистической идеологии" 2. Славяне- это люди второго сорта
Та ето как изглеждаше най-важното излизане на руския патриарх сред вярващите на Великден:
Но и нашият бивш доносник на ДС не е по-различен. Ето ги и нашите слуги господни Цитирам:
Митрополит Киприян благодари на Бойко Борисов, че донесли Благодатния Огън.
И на патриарха благодари.
САМО НА БОГ НЕ БЛАГОДАРИ!
Нищо, че с НЕГО трябваше да започне.
Църквата няма нищо общо с Бог, от мен да го знаете!
Христос воскресе!
Веселина Томова
Чест и почитания на Веселина Томова защото аз тези точно манипулатори не ги и поглеждам.
Имам си Бог! Но той е в мен!