Душата

Шаманът

Здраве

Храната

Домът

Контакт

Категории
Домът на възрастните
Да, става дума за селото
времето не е синьо Времето е НАШЕ!
 ако искате да помогнете

Search our Site

images/prolet.jpg

Как да сме си полезни?

На нашата възраст сами да се правим на велики е глупаво. Добре е да стигаме до общи идеи, решения, да си помагаме. Ще се радвам да се включите с Ваши идеи, рецепти, статии. Ползвайте 'За контакт', а за да сте част от екипа - 'Регистрация'.

Банкстерите и гражданската война в САЩ.
Аз още преди две години в предишния си проект (съветите на чичо Данчо), прогнозирах, че няма как Югът на САЩ да не си върне загубеното в Гражданската война на САЩ.
Е, пак съм бил пророк малко преди времето си. Чак сега вече започва да се вижда как Югът на САЩ ще получи реванш за онези години.
Как?
Банкстерите от тайното задкулисно световно правителство, заедно с бигФарма и GAFAM вече тръгнаха ва-банк. Даже постигнаха нечуван рекорд! Рекордът е само за седмица да напечаташ половин трилион (1 трилион = 1 000 000 000 000) долара без никакво покритие!? За какво, като този път няма война в Сирия, та да плащат на наемниците на ИД? Утихнаха и 'протестите' срещу Лукашенко и 'протестите' на отровното трио у нас. На кого тогава отидоха тези напечатани хартийки по сметките? Според мен, отидоха у босовете на противните вече по цял свят телевизии за манипулации и за подкупване на висши ама мнооого висши лица в САЩ. Нямам друго обяснение иначе на това как републиканци (уж хора на Тръмп) във Върховния съд на САЩ го прецакаха. За какво иде реч може би вече знаете, ако не гледате само битивитата и новите.
Щатът Тексас реши, че в изборите в 4 други щата на САЩ има сериозни закононарушения и поиска Върховния съд на САЩ да реши спора. Пак казвам: не Тръмп а щатът Тексас. (Апропо щатът Тексас, ако не знаете, не е побеждаван от никого и доброволно се е присъединил към САЩ с условие, че винаги може да се отдели при определени ситуации. Между другото, такъв е статутът и на Бавария в рамките на Германия).
Веднага щом се появи смел водач се намират и съмишленици. Така искът освен от Тексас беше внесен във Върховния съд на САЩ от още 17 щата на САЩ.
Иглеждаше, че ударът по банкстерите е сериозен. Но явно банкстерите пътьом са подкупили когото трябва с напечатаните хартийки без покритие и Върховният съд на САЩ изобщо отказа да разглежда иска. Представяте ли си вече какво е димукрасито им?
Като отговор председателят на Републиканската партия в Тексас Алън Уест буквално каза: 'Вероятно законоверните щати трябва да се обединят и заедно да сформират СЪЮЗ на щатите, които са за Конституцията'.
Пътьом, членът на законодателното събрание на Тексас Кайл Бидедрман пък каза: 'Федералното правителство излезе изпод контрол. (Кой ли да го каже за тиквата?). Поради тази причина аз обещавам още в това законодателно събрание да внеса законопроект за рефендум за това дали Тексас да не възстанови своя статус на независима държава'.
Както виждате сигналът е подаден.

До тук реалностите. Сега малко фантастика.
Как би изглеждала вероятната вече Гражданска война на САЩ сега?
Отворете някъде картата на САЩ с границите на щатите и погледнете списъка на поддръжниците на Тексас (в червено):
Тексас
Алабама
Арканзас
Аляска
Аризона
Индиана
Канзас
Кентъки
Луизиана
Мисисипи
Миссури
Монтана
Небраска
Оклахома
Южна Каролина
Южна Дакота
Тенеси
Юта
Западна Вирджиния
Сега погледнете щатите подкупени от банксерите (в синьо):
Калифорния
Колорадо
Кънектикът
Делауер
Хаваите
Илинойс
Мейн
Невада
Ню-Джерси
Ню-Мексико
Ню-Йорк
Северна Каролина
Орегон
Род-Айлънд
Вермонт
Вирджиния
Вашингтон
Сега погледнете колебаещите се (към кого вероятно ще се присъединят е според цвета):
Флорида
Джорджия
Айдахо
Айова
Мериленд
Масачузетс
Мичиган
Минесота
Ню-Хемпшир
Северна Дакота
Охайо
Пенсилвания
Уисконсин
Уайоминг
И най-простият анализ кой-кой е от тези щати показва, че сините щати са подконтролни на банкстерите (с ръждив пояс - така наричат янките собствения си упадък, с ЛГБТ и татуси), но червените щати държат храната, топливото и реалната индустрия.
Затова не очаквайте драматични Гетисбърги и отвеяни от вихъра.
Достатъчно е червените щати просто да прекратят да доставят храна и горива на татусите и негрите и ЛГБТ-тата на банкстерите и всичко ще свърши за няма и две седмици. Защото татуираните педерасти от голямата им ябълка нямат резерви от храна даже и за една седмица. А като почнат безредиците за храна, банкстерите не ми е ясно с какво ще ги спират. И да печатат и да подкупват ченгета и губернатори, че и конгресмени, трябва да се яде реална храна а не долари, а е и вече истинска зима в САЩ.
Долу-горе е същата позицията на мръсниците-банкстери, Биг-Фарма и ГАФАМ и в света. Китай и Русия тихичко си траят, но си знаят, че без газ и нефт и редки метали (Русия) и без реално производство в големи мащаби (Китай) пиши я бегала идеята на банкстерите да ни правят цифрови роби и да умъртвят всички нас до само един  техен златен милиард.
Лошото е, че на голяма част от лапачите и в Русия и в Китай много им харесва да станат робовладелци в близко бъдеще. Русия и Китай са вече наистина почти цифров концлагер.
А може би предстои битка на концлагерите? Русия усилено произвежда военни роботи, а Китай залага вече 4-ти самолетоносач. Пък си построи и свой ледоразбивач (за чий им е ако Русия все ще им е дойна крава?).
Очаквайте и следващата ми статия на тема какво ни чака ако все пак победят банкстерите.

Факт е, че в последно време няма известни писатели-фантасти. Тя и литературата по-принцип запада, но жанрът фантастика вече се представя единствено от претъпите американски тип лудия макс филми.
Няма ги известните Клифърд Саймък, Айзък Азимов, Рей Бредбъри, Братя Стругацки, че дори и нашият Любен Дилов (не става дума за политическото мекере днес, а за автора на 'точката на Лагранж'). 
Защо за фантастиката подех дума? За да се разбере величието на човешкия ум. Как насред дърветата някои успяват да видят и цялата гора. Защото, в общи линии, това което предсказваха руските и съветски фантасти не се сбъдна. (Е да речем 'главата на д-р Дулитъл' или Ихтиандър от 'Човекът амфибия' вече са почти реалност, но по принцип за обществото сгрешиха). Докато да речем това, което предсказваха повечето западни фантасти се сбъдва или е на път да стане факт. И не е само 'Фермата' на Оруел или '451 по Фаренхайт' на Бредбъри.
Понеже днешното поколение няма навика да чете романи, за да ми повярвате, вижте поне филмите.
През далечната 1976г. излезе един разкошен американски филм на Сидни Лъмет. 'Телевизионна мрежа'. За Тези, които бързат, погледнете филма само между първия час и 33-тата минута до към 41-та. Т.е. само 8 минути, но в тях просто още тогава Лъмет е казал всичко за това накъде върви светът и какво ни очаква нас днес. Ще се изненадате с каква откровеност е начертана днешната политика на фининтерна.
Днес пак започват да ни гласят ново коронабесие. Но погледнете един съветски филм. 'Лекарство против страх' от 1978г. Макар да е по книгата на Аркадий и Георгий Вайнер, руската филмография твърди, че филмът е по разказ на действителен руски разузнавач, работил на Запад при фармамафията. Филмът има и по-нова версия и дори руските олигарси направиха и днешен сериал, но те не струват като основа за размисъл както е при оригинала,
За тези, които няма да погледнат филмите или да прочетат книгите, могат да се насладят поне на един рок-хит от пак онези години. 
Погледнете на
https://www.youtube.com/watch?v=wTP2RUD_cL0&list=PLUrr2ZEvVQs_aynb9gwSPrDyDhNhiwDcO&index=2
клипа 'Money For Nothing' (Пари за нищо). Е, повечето ще се захилят на лафа '...и ПКП без пари', но се замислете и над идеята на самия клип. (ПКП ползвам като популярен заместител на chicks for free). 

До неотдавна човешкият живот се делеше само на три категории - младост, зрялост и старост.
Добрата новина сега е, че старостта започва чааак към 75г., т.е. цели 25 години по-късно.
Но преди това да спазим копилефта и да цитирам източника си за да не ме обвинят като Иванчева за нищо.
И така, цитирам и превеждам статия на Stiri Actuale.
Какво до сега е известно за зрялостта? Период от човешкия живот в последно време с продължителност почти 30 години - от 50 до 75г.
И въпреки остарелите представи, при спазване на истински животворни правила и физическите и интелектуалните способности на тази възраст  се оказва не намаляват и остават както в млада възраст, а в някои аспекти дори се подобряват.
Това е най-комфортния период от живота, защото той обединява и здравето и възможностите и опита. Днешните 55-65-годишни са първите в човешката история, които преживяват този период. Просто до сега не е съществувала обективна възможност и остаряването е започвало по-рано. В резултат, в близките десет години 55-75-годишните ще станат най-голямата възрастова група сред населението.
Ние изобщо не се замисляме, че всъщност следваме програмата, която са ни оставили предишните поколения.Както нашите книги и филми от детството са ни оставени от предишните поколения.
Но у предишните поколения няма програма (идеи под формата на приказки - бел ЙЙ) за живота след 50.
Захари Стоянов (това не е превод а мое - ЙЙ допълнение) е написал в 'Записките ... ': 'от гората излезе един 40-годишен старец'. Представяте ли си разликата за която говоря?
Според днешната статистика старостта вече настъпва едва на към 80 години.
И така, сега за политиката от мен - ЙЙ.
Нашето поколение получи цели 25! (двадест и пет!) допълнителни години активен живот. Нищо че ни обраха и продължават да ни обират и че за нас пенсии даже няма да има.
Проблемът е че нито има кой да ни научи как да ги ползваме тези години. Нито как да живеем пълноценно през тях.
В резултат едни сами се състаряват, други робуват на разни мръснишки битивита и купуват ли да купуват направо отровни хапчета от рекламите.
И никой не се сеща да вземем заедно НИЕ властта! ДА! РЕПУБЛИКА НА МЪДРИТЕ!
Ние можем!
Вече не е необходимо да яздим кон и да мятаме копие, че да сме немощни. Ние  просто знаем как се прави. И не знам защо не се организирваме и не искаме. Виж ако поискаме властта с тази тиква и тези плуващи по черноморието ни наркотици тя, властта е наша. Бъдете сигурни, че колкото и да са корумпета ченгесарите у нас,  няма да вдигнат ръка да пребиват бащите си чак.

За политиката, духът и културата

За това, което ни прави различни от Грабителите ни.   За новият фашизъмЗа изборите ...


tvivi

Телевизията

Аз не гледам телевизии, но е добре да се учим един-друг как им противодействаме.
mrezata

Интернет и влогърките

В Мрежата все още има и полезни неща, но янките се грижат те да изчезват. Как да отсяваме полезното от лъжата? надявам се да сме си полезни.
carkva

Църквата

Не слушайте попа какво говори а го гледайте какви ги върши е казал отдавна народът ни. За вярващите, за сектите, за парапсихологиите.

Кой е тук сега

В момента има 54  гости и няма потребители и в сайта

Какво от мене?

С какво мога аз да съм полезен? Ами мога да правя ето такива и по-добри даже интернет-проекти. Мога да събирам и анализирам информация. Мога да автоматизирам процеси, вкл. и да изработя потребителска автоматика. 
Стига на някого да е нужно в България днес това.

Вижте и тук

За да съм още по ясен, вижте и другите ми проекти. На Всичко за малкия и семеен бизнес е представено какво съм измислил, конструирал и направил вече, а това е каналът ми в Ютуб.